Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić

Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić

Čokoladno-karamel kolač – veoma se brzo spremi i veoma je ukusan kolač…

Najbolji recept nedelje - Recepti & Kuvar online

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić

  • pakovanje medenih korica
  • Fil:
  • 300 ml mleka + 50mleka
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika šećera
  • Karamel:
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  1. Mleko staviti da se kuva a u drugom sudu sastaviti 50 ml mleka sa 3 kašike brašna i jednom kašikom šećera. Skuvati masu da bude gusta kao puding. Skuvani fil ostaviti sa strane dok ne napravimo karamel.
  2. Karamelisati na tihoj vatri 200 g šećera, do zlatne boje – dodati zatim iseckani margarin i sve zajedno mešati oko 2 – 3 minuta.
  3. Zatim karamel u mlazu sipati u skuvani fil i mutiti mikserom da se mase dobro sjedine.
  4. Sastavljeni karamel fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 100 g čokolade.
  5. Filovati medene korice, crni fil – korica, žuti fil – korica, crni fil – korica i završavamo kolač sa žutim filom. Odozgo može i šlag ili rendana čokolada.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.