Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić
Čokoladno-karamel kolač – veoma se brzo spremi i veoma je ukusan kolač…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić
- pakovanje medenih korica
- Fil:
- 300 ml mleka + 50mleka
- 3 kašike brašna
- 1 kašika šećera
- Karamel:
- 200 g margarina
- 200 g šećera
- 100 g čokolade
- Mleko staviti da se kuva a u drugom sudu sastaviti 50 ml mleka sa 3 kašike brašna i jednom kašikom šećera. Skuvati masu da bude gusta kao puding. Skuvani fil ostaviti sa strane dok ne napravimo karamel.
- Karamelisati na tihoj vatri 200 g šećera, do zlatne boje – dodati zatim iseckani margarin i sve zajedno mešati oko 2 – 3 minuta.
- Zatim karamel u mlazu sipati u skuvani fil i mutiti mikserom da se mase dobro sjedine.
- Sastavljeni karamel fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 100 g čokolade.
- Filovati medene korice, crni fil – korica, žuti fil – korica, crni fil – korica i završavamo kolač sa žutim filom. Odozgo može i šlag ili rendana čokolada.