Čokolita – Suzana Mitić

0

Čokolita – čokoladno čokoladna torta, bez brašna, od fila se peku kore, osvojiće vaša nepca.

Čokolita - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Čokolita – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Čokolita - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokolita - Suzana Mitić

Čokolita - čokoladno čokoladna torta, bez brašna, od fila se peku kore, osvojiće vaša nepca.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 40 osoba

Sastojci

  • 20 komada jaja
  • 500 gr šećera
  • 16 kasika šećera u prahu
  • 500 gr margarina
  • 600 gr čokolade
  • 300 gr plazme mlevene
  • 1 l slatke pavlake

za dekoraciju

  • 200 gr čokolade
  • 100 gr sarene bonbone
  • 100 gr cokoladne bombone

Uputstvo za pripremu

  1. Otopite cokoladu i ostavite sa strane da se ohladi.U jednu vecu ciniju odvojite belanca u drugu zumanca a u trecu stavite margarin.U zumanca odmah sipajte 500 gr secer u prahu i mutite mikserom dok zumanca ne pobele.
    Čokolita - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Margarin umutite penasto.Belanca umutite u cvrst sam pa postepeno dodavajte secer i mutite u cvrstu masu.Umucena zumanca i umucen margarin mikserom izmesati u vecu ciniju.Dodati plazmu i rastopljenu cokoladu.Izmesati mikserom.Kasikom a ne mikserom sipajte belanca postepeno u zumanca i lagano promesati,da ne spadnu belanca.
  3. Na ovaj nacin dobile ste ogromnu ciniju punu fila, od koje pecete 4 kore a ostalo koristite za fil.Za jednu koru stavljati po 12 kasika ,rasporediti u plehu i peci na 180 C samo par minuta jer su kore prilicno tanke.
  4. Ispecite 4 kore na isti nacin.Da bi koru lakse skinuli sa pek papira ostavite je sa pairom da se hladi i prebacite je na plato zajedno sa papirom pa tek onda skinite.
  5. Umutite litar slatke pavlake.
  6. Filovati: kora,crni fil,umucena pavlaka dok i tako redom ne potrosite sve sastojke.
  7. Torta je bas velika i visoka.
  8. Celu tortu dekorisati cokoladnim ,​sarenim bonbonama i otopljenom cokoladom.Uzivati u cokoladnom,neodoljivom ukusu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.