Čokolita – Suzana Mitić

Čokolita – čokoladno čokoladna torta, bez brašna, od fila se peku kore, osvojiće vaša nepca.

Čokolita - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Čokolita – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Čokolita – Suzana Mitić

Čokolita – čokoladno čokoladna torta, bez brašna, od fila se peku kore, osvojiće vaša nepca.

  • 20 komada jaja
  • 500 gr šećera
  • 16 kasika šećera (u prahu)
  • 500 gr margarina
  • 600 gr čokolade
  • 300 gr plazme (mlevene)
  • 1 l slatke pavlake

za dekoraciju

  • 200 gr čokolade
  • 100 gr sarene bonbone
  • 100 gr cokoladne bombone
  1. Otopite cokoladu i ostavite sa strane da se ohladi.U jednu vecu ciniju odvojite belanca u drugu zumanca a u trecu stavite margarin.U zumanca odmah sipajte 500 gr secer u prahu i mutite mikserom dok zumanca ne pobele.

  2. Margarin umutite penasto.Belanca umutite u cvrst sam pa postepeno dodavajte secer i mutite u cvrstu masu.Umucena zumanca i umucen margarin mikserom izmesati u vecu ciniju.Dodati plazmu i rastopljenu cokoladu.Izmesati mikserom.Kasikom a ne mikserom sipajte belanca postepeno u zumanca i lagano promesati,da ne spadnu belanca.
  3. Na ovaj nacin dobile ste ogromnu ciniju punu fila, od koje pecete 4 kore a ostalo koristite za fil.Za jednu koru stavljati po 12 kasika ,rasporediti u plehu i peci na 180 C samo par minuta jer su kore prilicno tanke.
  4. Ispecite 4 kore na isti nacin.Da bi koru lakse skinuli sa pek papira ostavite je sa pairom da se hladi i prebacite je na plato zajedno sa papirom pa tek onda skinite.
  5. Umutite litar slatke pavlake.
  6. Filovati:
    kora,crni fil,umucena pavlaka dok i tako redom ne potrosite sve sastojke.
  7. Torta je bas velika i visoka.
  8. Celu tortu dekorisati cokoladnim ,​sarenim bonbonama i otopljenom cokoladom.Uzivati u cokoladnom,neodoljivom ukusu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.