Čorba bez mesa sa knedlama – Suzana Mitić
Čorba bez mesa sa knedlama – zdrava čorbica, puna povrća.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čorba bez mesa sa knedlama – Suzana Mitić
- 2 l vode
- 1 kocka za supu (po želji)
- 2 šargarepe
- 1 celer
- malo paškanata
- 100 g graška
- 1 glavica crnog luka
- 1 lovorov list
- po ukusu soli
- 3-4 zrna bibera
- 1/2 kašike suvog biljnog začina
- Za knedle:
- 2 jajeta
- 1 kasika ravnamasti
- 1/2 kašike suvog biljnog začina
- 10 kašika ravnihgriza
- malo peršuna
- Staviti kocku za supu u vodu i pustiti da provri. Za to vreme crni luk iseći na kockice, šargarepu, celer i paškanat iseći na željene komade i ubaciti u čorbu da se kuvaju. Staviti lovorov list, biber u zrnu i grašak. Sve zajedno kuvati oko 45 minuta, posoliti i staviti suvi biljni začin.
- Kašiku masti umutiti viljuškom, dodati jaja i 10 kašika griza. Napraviti kompaktnu masu. Viljuškom vaditi male knedle. Potrebno je da viljušku umočite u vruću čorbu da bi se lakše knedle odvajale. Knedla je dobra ako ispliva na površini šerpe čim se ubaci. Kuvati sve zajedno na laganoj vatri još 6-7 minuta. Skloniti sa ringle i dodati peršuna.