Čorba bez mesa sa knedlama – Suzana Mitić

0

Čorba bez mesa sa knedlama – Suzana Mitić

Čorba bez mesa sa knedlama – zdrava čorbica, puna povrća.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čorba bez mesa sa knedlama - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čorba bez mesa sa knedlama – Suzana Mitić

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour

Sastojci

  • 2 l vode
  • 1 kocka za supu po želji
  • 2 šargarepe
  • 1 celer
  • malo paškanata
  • 100 g graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 lovorov list
  • po ukusu soli
  • 3-4 zrna bibera
  • 1/2 kašike suvog biljnog začina
  • Za knedle:
  • 2 jajeta
  • 1 kasika ravnamasti
  • 1/2 kašike suvog biljnog začina
  • 10 kašika ravnihgriza
  • malo peršuna

Uputstvo za pripremu

  1. Staviti kocku za supu u vodu i pustiti da provri. Za to vreme crni luk iseći na kockice, šargarepu, celer i paškanat iseći na željene komade i ubaciti u čorbu da se kuvaju. Staviti lovorov list, biber u zrnu i grašak. Sve zajedno kuvati oko 45 minuta, posoliti i staviti suvi biljni začin.
  2. Kašiku masti umutiti viljuškom, dodati jaja i 10 kašika griza. Napraviti kompaktnu masu. Viljuškom vaditi male knedle. Potrebno je da viljušku umočite u vruću čorbu da bi se lakše knedle odvajale. Knedla je dobra ako ispliva na površini šerpe čim se ubaci. Kuvati sve zajedno na laganoj vatri još 6-7 minuta. Skloniti sa ringle i dodati peršuna.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.