Čorba od pasulja i žitarica – Kristina Gašpar

Čorba od pasulja i žitarica – Kristina Gašpar

Čorba od pasulja i žitarica – za one koji su se prejeli tokom praznika-hranljiva i ukusna čorbica od šarenog pasulja i žitarica.Ova čorba je posna, pa je pogodna i za dane posta.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čorba od pasulja i žitarica – Kristina Gašpar

  • 100 g šarenog pasulja
  • 100 g ovsa (ili mešavine žitarica-ovas (raž, ječam, pšenica…))
  • 1 kašika ulja po izboru
  • 2 struka mladog luka
  • 1 šargarepa
  • 4 srednja paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 1 list lovora
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • po ukusu: so (biber, peršunov list, mešavina začina…)
  1. Pasulj i žitarice oprati i ostaviti da nabubre u vodi preko noći-minimum 4h.
  2. Propržiti sitno iseckan mladi luk i šargarepu na vrelom ulju nekoliko minuta, dodati pasulj, žitarice, očišćen i iseckan paradajz, usitnjen beli luk, lovorov list i alevu papriku. Sipati 1 l vode. Čorbu kuvati 30 minuta u ekspres loncu. Potom je prebaciti u šerpu, začiniti po ukusu i kuvati još desetak minuta.
  3. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom.
  4. Količinu vode odredite u zavisnosti od željene gustine čorbe.
  5. Ova čorba je dobra i kada se podgreje. Stajanjem postaje gušća, pa prilikom podgrevanja možete dodati još vode.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čorba od pasulja i žitarica – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.