Čorba s blitvom – Javorka Filipović
Čorba s blitvom – lagana, ukusna i brzo se sprema 🙂 Ako je bez jaja, onda je dobra za posne dane.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čorba s blitvom – Javorka Filipović
- 1/2 struka praziluka
- 1 veća šargarepa
- malo korena celera
- 1/2 šoljice pirinča
- veza blitve
- po ukusu biljni začin
- malo maslinovog ulja
- 2 kašike griza
- 1 belance
- po potrebi vode
- Iseckajte praziluk, šargarepu i celer, pa ih stavite u malo vode da se kuvaju.
- Kad povrće omekša, dodajte opran pirinač, još malo vode i nastavite s kuvanjem.
- Zatim umešajte razmućeno belance, griz i sitno seckanu blitvu, te začinite i kuvajte dok blitva malo omekša ali se ne prekuva.
- Pred kraj kuvanja dodajte malo maslinovog ulja. Vode je potrebno oko 1,5 l ako volite gušću čorbicu.
- Kod mene je ovog puta posna varijanta bez jaja.
- Posluživanje:
- Služiti uz integralni hleb ili dvopek.