Čorba s blitvom – Javorka Filipović

Čorba s blitvom – Javorka Filipović

Čorba s blitvom – lagana, ukusna i brzo se sprema 🙂 Ako je bez jaja, onda je dobra za posne dane.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čorba s blitvom – Javorka Filipović

  • 1/2 struka praziluka
  • 1 veća šargarepa
  • malo korena celera
  • 1/2 šoljice pirinča
  • veza blitve
  • po ukusu biljni začin
  • malo maslinovog ulja
  • 2 kašike griza
  • 1 belance
  • po potrebi vode
  1. Iseckajte praziluk, šargarepu i celer, pa ih stavite u malo vode da se kuvaju.
  2. Kad povrće omekša, dodajte opran pirinač, još malo vode i nastavite s kuvanjem.
  3. Zatim umešajte razmućeno belance, griz i sitno seckanu blitvu, te začinite i kuvajte dok blitva malo omekša ali se ne prekuva.
  4. Pred kraj kuvanja dodajte malo maslinovog ulja. Vode je potrebno oko 1,5 l ako volite gušću čorbicu.
  5. Kod mene je ovog puta posna varijanta bez jaja.
  6. Posluživanje:
  7. Služiti uz integralni hleb ili dvopek.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čorba s blitvom – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.