Čorba s blitvom – Javorka Filipović

176

Čorba s blitvom – Javorka Filipović

Čorba s blitvom – lagana, ukusna i brzo se sprema 🙂 Ako je bez jaja, onda je dobra za posne dane.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čorba s blitvom – Javorka Filipović

  • 1/2 struka praziluka
  • 1 veća šargarepa
  • malo korena celera
  • 1/2 šoljice pirinča
  • veza blitve
  • po ukusu biljni začin
  • malo maslinovog ulja
  • 2 kašike griza
  • 1 belance
  • po potrebi vode
  1. Iseckajte praziluk, šargarepu i celer, pa ih stavite u malo vode da se kuvaju.
  2. Kad povrće omekša, dodajte opran pirinač, još malo vode i nastavite s kuvanjem.
  3. Zatim umešajte razmućeno belance, griz i sitno seckanu blitvu, te začinite i kuvajte dok blitva malo omekša ali se ne prekuva.
  4. Pred kraj kuvanja dodajte malo maslinovog ulja. Vode je potrebno oko 1,5 l ako volite gušću čorbicu.
  5. Kod mene je ovog puta posna varijanta bez jaja.
  6. Posluživanje:
  7. Služiti uz integralni hleb ili dvopek.