Čorba sa prosom – Kristina Gašpar

237

Čorba sa prosom – Kristina Gašpar

Čorba sa prosom – Ova čorbica je vrlo jednostavna za pripremu-ukusna je i hranljiva. Takođe je i posna.

Mislim da sam već o ovim zrncima pisala. a ukoliko nisam, pisaću nekom drugom pilikom. Za one koji ne znaju šta je proso, dajem kratko objašnjenje-to je žitarica koju vole papagaji 😉

Ovo mi je najlakši način da objasnim šta je proso. S tim što je proso koji se koristi za ljudsku upotrebu oljušen, za raliku od onog koji konzumiraju papagaji. Inače, proso me uvek asocira na papagaje 😉 Nisam probala da koristim integralni proso, čini mi se da  mu je ljuska pretvrda, ali to ne znači da nekom prilikom neću eksperimentisati.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čorba sa prosom – Kristina Gašpar

  • 2 kašike ulja po izboru
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 srednji zelen
  • 4 kašike prosa
  • po ukusu: so (biber, kurkuma, peršunov list…)
  1. Šargarepu i zelen očistiti i izrendati. Potom propržiti kratko na ulju, pa sipati opran proso i oko 1 l vode.
  2. Čorbu kuvati desetak minuta, dodati, po potrebi i ukusu, još vode, začiniti i kuvati još koji minut.
  3. Prilikom služenja, čorbu posuti peršunovim listom.