Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čorba sa prosom – Kristina Gašpar

0

Čorba sa prosom – Kristina Gašpar

Čorba sa prosom – Ova čorbica je vrlo jednostavna za pripremu-ukusna je i hranljiva. Takođe je i posna.

Mislim da sam već o ovim zrncima pisala. a ukoliko nisam, pisaću nekom drugom pilikom. Za one koji ne znaju šta je proso, dajem kratko objašnjenje-to je žitarica koju vole papagaji 😉

Ovo mi je najlakši način da objasnim šta je proso. S tim što je proso koji se koristi za ljudsku upotrebu oljušen, za raliku od onog koji konzumiraju papagaji. Inače, proso me uvek asocira na papagaje 😉 Nisam probala da koristim integralni proso, čini mi se da  mu je ljuska pretvrda, ali to ne znači da nekom prilikom neću eksperimentisati.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čorba od prosa - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čorba sa prosom – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 15 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 2 kašike ulja po izboru
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 srednji zelen
  • 4 kašike prosa
  • po ukusu: so biber, kurkuma, peršunov list...

Uputstvo za pripremu

  1. Šargarepu i zelen očistiti i izrendati. Potom propržiti kratko na ulju, pa sipati opran proso i oko 1 l vode.
  2. Čorbu kuvati desetak minuta, dodati, po potrebi i ukusu, još vode, začiniti i kuvati još koji minut.
  3. Prilikom služenja, čorbu posuti peršunovim listom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.