Čorba sa suvim rebrima – sećanje na detinjstvo i maminu kuhinju.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Čorba sa suvim rebrima – Javorka Filipović
Čorba sa suvim rebrima – sećanje na detinjstvo i maminu kuhinju.
- 300 gr suva rebra (mesnata)
- 200 gr juneći ribić
- 1 komad crni luk
- 1 komad šargarepa
- 1 komad peršun (koren)
- ulje (malo)
- 4 komada krompir
- biber
- so
- slatka mlevena paprika
- 1 kašika brašno
- voda (po potrebi)
- 50 ml paradajz sok
- Rebra staviti u hladnu vodu i pustiti je da proključa. Tako će izaći so i razni konzervansi i biće spremna za čorbu. Juneći ribić iseckati na krupnije kocke.
- Zagrejati ulje, dodati iseckan crni luk i šargarepu , kratko prodinstati te dodati ribić i dinstati ga oko 30 minuta uz povremeno dolivanje vode.
- Nakon tog vremena dodati suva rebra, naliti vodom da prekrije meso i kuvati oko 1 sat.
- Krompir oljuštiti, iseći na kocke i staviti u čorbu. Sve to kuvati još 15-tak minuta.
- Kašiku brašna i malo začinske slatke paprike razmutiti u malo vode i dodati čorbi koja vri.
- Dodati paradajz sok, začiniti po ukusu i sve ostaviti još 10-tak minuta da se lagano kuva.
Kombinacija mesa i krompira i ukusan ručak je na stolu. Vode dodajte koliko želite da vam čorba bude gusta. Mi volimo gustu, a to je već stvar ukusa.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBE RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!