Čorbast pasulj sa suvim rebrima – Suzana Mitić

Čorbast pasulj sa suvim rebrima – iako je čorbast, pasulj je da poližeš prste.

Čorbast pasulj sa suvim rebrima - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Čorbast pasulj sa suvim rebrima – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Čorbast pasulj sa suvim rebrima – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Čorbast pasulj sa suvim rebrima – iako je čorbast, pasulj je da poližeš prste.

  • 500 gr pasulja
  • 1 glavica crnog luka (veća)
  • 2 komada šargarepe
  • 4 komada suva rebarca
  • soli
  • bibera
  • zacinskog bilja
  • mirođije

zaprška:

  • 4 kasike ulja
  • 2 kasike brašna
  • 0,5 kasicice aleve paprike
  1. Tri sata pre kuvanja potopiti pasulj u hladnoj vodi i ostaviti ga.On tako nabubri i brze se skuva.U toki kuvanja dodajte mu jednu kasiku ulja-brze se skuva.
  2. Staviti pasulj u serpu.preliti vodom i pustiti da prokljuca.Tu prvu vodu baciti.Naliti drugom vodom.Kad prokljuca dodajte sitno secenu glavicu crnog luka i iseckanu sargarepu na zeljene komade.
  3. Smanjiti temperaturu i pustiti da pasulj vri.Na pola kuvanja ubaciti suva rebarca i zacine.Pasulj se otprilike kuva dva sata.
  4. Pasulj je gotov kad mu pobeli corbica.
  5. Za zaprsku je potrebno staviti ulje da se zagreja na slaboj vatri.Dodati mu brasno i alevu papriku i naliti sa corbom od pasulja.Pustiti da vri 1-2 i ubaciti u serpu s pasuljem.Sve zajedno treba da krcka jos 10-ak minuta.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čorbast pasulj sa suvim rebrima – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.