Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Crna torta – Suzana Mitić

0

Crna torta – Suzana Mitić

Crna torta – kremasta i  fina, probajte.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Crna torta - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Crna torta – Suzana Mitić

Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • Kora:
  • 10 belanaca
  • 10 kasika secera
  • 2 zumanceta
  • 16 kasika mlevenih oraha
  • 2 kasike brasna
  • 100 gr rendane cokolade
  • Sirup:
  • 14 kasika vode
  • 8 kasika secera
  • 150 gr cokolade
  • 1 litar i 1/2mleka
  • 16 zumanaca
  • 16 kasika secera
  • 4 pudinga od vanile
  • 8 kasika brasna
  • 350 gr margarina
  • 200 gr secera u prahu
  • 200 gr slaga
  • 100 ml kisele vode
  • 250 gr cokolade
  • 150 gr mlevenog lesnika
  • Dekoracija:
  • 100 gr cokolade
  • malo borovnica

Uputstvo za pripremu

  1. Potrevno je umutiti dve kore.Umutiti prvo belanca,dodati secer,zumanca,mleven orah,brasno i rendanu cokoladu.Peci u pleh oblozen papirom na 200 C 15-20 minuta.
  2. Za sirup prokuvati vodu i secer i dodati cokoladu.Mesati dok se ne zgusne.Preliti vrucim sirupom ohladjene kore.
  3. Za fil je potrebno razmutiti puding,umutiti zumanca sa secerom i brasnom i sve zajedno zakuvati u mleku.Mesati fil na tihoj vatri 5-6 minuta.Skloniti i ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje da se ne napravi korica.
  4. Umutiti margarin sa secerom u prahu i sastaviti sa ohladjenim filom.
  5. Umutiti slag sa kiselom vodom a cokoladu otopiti.Fil podeliti na dva dela.U jedan deo dodati slag a u drugi otopljenu cokoladu i lesnik.
  6. Filovati:kora,crni fil,zuti fil,kora,crni fil,zuti fil.Dekorisati cokoladom i borovnicama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.