Crna torta – Suzana Mitić

Crna torta – Suzana Mitić

Crna torta – kremasta i  fina, probajte.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Crna torta – Suzana Mitić

  • Kora:
  • 10 belanaca
  • 10 kasika secera
  • 2 zumanceta
  • 16 kasika mlevenih oraha
  • 2 kasike brasna
  • 100 gr rendane cokolade
  • Sirup:
  • 14 kasika vode
  • 8 kasika secera
  • 150 gr cokolade
  • 1 litar i 1/2mleka
  • 16 zumanaca
  • 16 kasika secera
  • 4 pudinga od vanile
  • 8 kasika brasna
  • 350 gr margarina
  • 200 gr secera u prahu
  • 200 gr slaga
  • 100 ml kisele vode
  • 250 gr cokolade
  • 150 gr mlevenog lesnika
  • Dekoracija:
  • 100 gr cokolade
  • malo borovnica
  1. Potrevno je umutiti dve kore.Umutiti prvo belanca,dodati secer,zumanca,mleven orah,brasno i rendanu cokoladu.Peci u pleh oblozen papirom na 200 C 15-20 minuta.
  2. Za sirup prokuvati vodu i secer i dodati cokoladu.Mesati dok se ne zgusne.Preliti vrucim sirupom ohladjene kore.
  3. Za fil je potrebno razmutiti puding,umutiti zumanca sa secerom i brasnom i sve zajedno zakuvati u mleku.Mesati fil na tihoj vatri 5-6 minuta.Skloniti i ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje da se ne napravi korica.
  4. Umutiti margarin sa secerom u prahu i sastaviti sa ohladjenim filom.
  5. Umutiti slag sa kiselom vodom a cokoladu otopiti.Fil podeliti na dva dela.U jedan deo dodati slag a u drugi otopljenu cokoladu i lesnik.
  6. Filovati:kora,crni fil,zuti fil,kora,crni fil,zuti fil.Dekorisati cokoladom i borovnicama.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.