Ćufte sa mladim krompirom iz rerne – Dana Drobnjak

0

Ćufte sa mladim krompirom iz rerne – Dana Drobnjak

Ćufte sa mladim krompirom iz rerne – sočne ćufte iz rerne.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ćufte sa mladim krompirom iz rerne | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Ćufte sa mladim krompirom iz rerne – Dana Drobnjak

Sočne ćufte iz rerne
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

Za ćufte:

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 veza zelenog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so
  • mleveni biber
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu
  • 1 jaje
  • 1,5 dcl belog vina

Za preliv:

  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 dcl pavlake za kuvanje
  • 1 dcl vode
  • so
  • mleveni biber
  • seckani peršun
  • 2 prstohvata tucane paprike

Potrebno je još:

  • 800 gr mladog krompira

Uputstvo za pripremu

  1. U posudu staviti mleveno meso, mlevene ovsene pahuljice, seckani zeleni i beli luk, 1 jaje, seckani peršun, kurkumu, so, mleveni biber i 1,5 dcl belog vina. Sve dobro izmešati rukom i ostaviti da stane 30 minuta, pa napraviti 28- 30 komada ćuftica.
  2. Uzeti mladi krompir manje veličina ( ako nemate manje kao ja ovog puta prepolovite veći krompir), oguliti i kuvati u vodi od kad provri 3 minuta. Ocediti krompir od vode, dodati 1 kašiku ulja, so, mleveni biber i izmešati.
  3. U pouljenu posudu za pečenje redjati u krug red ćuftica , red krompira, sečena strana da je dole.
  4. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
  5. Napraviti preliv.. Izmešati 2 kašike kisele pavlake, 1 kašiku paradajz pirea, 1 dcl pavlake za kuvanje, 1 dcl vode, so, mleveni biber, seckanog peršuna i 2 prstohvata tucane paprike.
  6. Posle pečenja od 30 minuta preliti ćuftice i krompir sosom i peći još 15 minuta. Pečene posuti seckanim peršunom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.