Ćufte u paradajz sosu – Dana Drobnjak

Ćufte u paradajz sosu.

Ćufte u paradajz sosu - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Ćufte u paradajz sosu – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Ćufte u paradajz sosu – Dana Drobnjak

Ćufte u paradajz sosu.

Za ćufte:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 komad krompir
  • 1 komad crnog luka (manja glavica)
  • 1 čen belog luka
  • 1 komad jaje
  • 3 kašike prezle
  • so
  • biber (mleveni)

Za sos:

  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 4 dl paradajz soka
  • 4 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • so
  • peršun (seckani)
  1. Krompir oguliti i najsitnije izrendati, dodati mleveno meso, 1 jaje, sitno seckan crni i beli luk, prezlu, so i mleveni biber. Dobro masu izraditi, praviti ćufta uvaljivati u brašno.
  2. Pržiti ćufta na malo ulja sa svake strane.
  3. Za to vreme na 3 kašike ulja pržiti 1 kašiku brašna, dodati vodu, paradajz sok, so, šećer, masa da provri i spustiti ćufte. Poklopiti i kuvati 40 minuta ( kuvati 20 minuta sa jedne strane, okrenuti ćufta na drugu stranu i još kuvati 20 minuta).
  4. Gotove ćufte posuti seckanim peršunom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ćufte u paradajz sosu – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.