Ćufte u paradajz sosu.
Ćufte u paradajz sosu – Dana Drobnjak
Ćufte u paradajz sosu.
Za ćufte:
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 komad krompir
- 1 komad crnog luka (manja glavica)
- 1 čen belog luka
- 1 komad jaje
- 3 kašike prezle
- so
- biber (mleveni)
Za sos:
- 1 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 dl paradajz soka
- 4 dl vode
- 1 kašičica šećera
- so
- peršun (seckani)
- Krompir oguliti i najsitnije izrendati, dodati mleveno meso, 1 jaje, sitno seckan crni i beli luk, prezlu, so i mleveni biber. Dobro masu izraditi, praviti ćufta uvaljivati u brašno.
- Pržiti ćufta na malo ulja sa svake strane.
- Za to vreme na 3 kašike ulja pržiti 1 kašiku brašna, dodati vodu, paradajz sok, so, šećer, masa da provri i spustiti ćufte. Poklopiti i kuvati 40 minuta ( kuvati 20 minuta sa jedne strane, okrenuti ćufta na drugu stranu i još kuvati 20 minuta).
- Gotove ćufte posuti seckanim peršunom.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!