Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čupave lepinje – Kristina Gašpar

0

Čupave lepinje – onako… Sasvim slučajno… Ne znam u čemu sam našla inspiraciju, ali napravila sam ove ukusne lepinje koje privlače pažnju kako izgledom tako i ukusom.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Čupave lepinje - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Čupave lepinje – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Čupave lepinje - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čupave lepinje - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Čupave lepinje - onako... Sasvim slučajno... Ne znam u čemu sam našla inspiraciju, ali napravila sam ove ukusne lepinje koje privlače pažnju kako izgledom tako i ukusom.
Obrok Doručak, Predjelo, Večera
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 gr brašno meko tip 400
  • 0,5 kašičica prašak za pecivo
  • 1 kašičica morska so
  • 10 gr kvasac sveži
  • 1,5 dl voda mlaka
  • 1,5 dl mleko mlako
  • 0,5 dl ulje po izboru
  • 100 gr trapist sitno rendan

Uputstvo za pripremu

  1. U posudu za mešenje sipati sve suve sastojke (osim šećera i trapista) i sjediniti ih.
  2. Kvasac i šećer razmutiti u malo mleka, dodati kašičicu brašna i ostaviti da kvasac "krene" (biće dovoljno 10-tak minuta na toplom mestu).
  3. Sjediniti sve tečne sastojke, dodati ih u suve i umesiti glatko testo.
  4. Testo ostaviti da se odmori 15-tak minuta.
  5. Podeliti ga na željeni broj delova, oblikovati loptice, valjati ih u trapist, ređati u pleh obložen papirom za pečenje i pritisnuti ih dlanom kako bi se dobio oblik lepinje.
  6. Rernu uključiti na 220 stepeni.
    Čupave lepinje - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  7. Kada se zagrejete, peći lepinje/zemičke 15-tak minuta.
    Čupave lepinje - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  8. Služiti ih umesto hleba ili praviti od njih sendviče.
    Čupave lepinje - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Veličinu lepinja prilagodite potrebama.U testo možete dodati začinsko bilje.Preporučujem kombinaciju origana, bosiljka, mrvljene ljute paprike i belog luka.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.