Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

0

Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

Čuspajz čorba – ili 2 u 1. Ukoliko želite čorbicu, dodajte malo više vode i to je to.

Naravno, možete dodati i brašno da bi čuspajz bio pravi. Ovom prilikom nisam dodavala zgušnjivače.

Mleko… U mom slučaju ne. Od povrća možete koristiti ono što volite ili vam se nađe pri ruci.

Koristila sam: crni luk, beli luk, šargarepu, mlade tikvice, batat (slatki krompir koji podseća na bundevu) i mirođiju. I svakako, tu su nezaobilazni začini.

cuspajz-corba-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-01 cuspajz-corba-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-02 cuspajz-corba-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-03

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čuspajz čorba - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

Čuspajz čorba - ili 2 u 1. Ukoliko želite čorbicu, dodajte malo više vode i to je to.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 3 porcije

Sastojci

  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 većašargarepa
  • 1 manjatikvica
  • 1 komadbatata proizvoljna količina
  • 2-3 strukamirođije
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja po izboru

Začini po ukusu

  • kari
  • biber
  • mleveni kim

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk, sitno iseckan, proržite na ulju dok ne porumeni.
  2. Dodajte rendanu šargarepu, rendane tikvice, usitnjen beli luk i batat iseckan na kockice.
  3. Pržite kratko i sipajte željenu količinu vode, oko 1/2 l.
  4. Kuvajte 10-tak minuta, pa dodajte začine i mirođiju.
  5. Ukoliko želite, razmutite malo brašna u vodi i ukuvajte čuspajz.
  6. Ako imate u planu da pripremite čorbu, po potrebi dodajte još vode.

Beleške

Za pripremu ovakvih jela, možete koristiti seckano ili rendano povrće. A možete i pola-pola.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.