Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

Čuspajz čorba – ili 2 u 1. Ukoliko želite čorbicu, dodajte malo više vode i to je to.

Naravno, možete dodati i brašno da bi čuspajz bio pravi. Ovom prilikom nisam dodavala zgušnjivače.

Mleko… U mom slučaju ne. Od povrća možete koristiti ono što volite ili vam se nađe pri ruci.

Koristila sam: crni luk, beli luk, šargarepu, mlade tikvice, batat (slatki krompir koji podseća na bundevu) i mirođiju. I svakako, tu su nezaobilazni začini.

cuspajz-corba-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-01 cuspajz-corba-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-02 cuspajz-corba-Kristina-Gaspar-recepti-i-kuvar-online-03

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

Čuspajz čorba – ili 2 u 1. Ukoliko želite čorbicu, dodajte malo više vode i to je to.

  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 većašargarepa
  • 1 manjatikvica
  • 1 komadbatata (proizvoljna količina)
  • 2-3 strukamirođije
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja po izboru

Začini po ukusu

  • kari
  • biber
  • mleveni kim
  1. Crni luk, sitno iseckan, proržite na ulju dok ne porumeni.
  2. Dodajte rendanu šargarepu, rendane tikvice, usitnjen beli luk i batat iseckan na kockice.
  3. Pržite kratko i sipajte željenu količinu vode, oko 1/2 l.
  4. Kuvajte 10-tak minuta, pa dodajte začine i mirođiju.
  5. Ukoliko želite, razmutite malo brašna u vodi i ukuvajte čuspajz.
  6. Ako imate u planu da pripremite čorbu, po potrebi dodajte još vode.
Za pripremu ovakvih jela, možete koristiti seckano ili rendano povrće. A možete i pola-pola.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čuspajz čorba – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.