Čuspajz čorba – Kristina Gašpar
Čuspajz čorba – ili 2 u 1. Ukoliko želite čorbicu, dodajte malo više vode i to je to.
Naravno, možete dodati i brašno da bi čuspajz bio pravi. Ovom prilikom nisam dodavala zgušnjivače.
Mleko… U mom slučaju ne. Od povrća možete koristiti ono što volite ili vam se nađe pri ruci.
Koristila sam: crni luk, beli luk, šargarepu, mlade tikvice, batat (slatki krompir koji podseća na bundevu) i mirođiju. I svakako, tu su nezaobilazni začini.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čuspajz čorba – Kristina Gašpar
Čuspajz čorba – ili 2 u 1. Ukoliko želite čorbicu, dodajte malo više vode i to je to.
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 većašargarepa
- 1 manjatikvica
- 1 komadbatata (proizvoljna količina)
- 2-3 strukamirođije
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja po izboru
Začini po ukusu
- kari
- biber
- mleveni kim
- Crni luk, sitno iseckan, proržite na ulju dok ne porumeni.
- Dodajte rendanu šargarepu, rendane tikvice, usitnjen beli luk i batat iseckan na kockice.
- Pržite kratko i sipajte željenu količinu vode, oko 1/2 l.
- Kuvajte 10-tak minuta, pa dodajte začine i mirođiju.
- Ukoliko želite, razmutite malo brašna u vodi i ukuvajte čuspajz.
- Ako imate u planu da pripremite čorbu, po potrebi dodajte još vode.