Čuvaju zdravlje, čiste organizam i produžavaju mladost - Pixabay
Čuvaju zdravlje, čiste organizam i produžavaju mladost - Pixabay

Mudrim izborom dodataka u ishrani, rešite se otrova u organizmu. Evo kako!

Hlorela

Ova jestiva zelena alga izbacuje teške metale iz tkiva i onemogućuje reapsorpciju toksina u probavnom traktu. U sasušenom obliku sastoji se od čak 45 posto belančevina. Odličan je izvor hlorofila, aminokiselina, magnezijuma, gvožđa i minerala u tragovima.Sadrži sve vitamine B grupe, vitamin C, vitamin E, beta-karoten i vlakna.

Pektin ili mladalački kolagen

Apsorbuje teške metale u crevima i pomaže u njihovom uklanjanju.Pektin se prirodno nalazi u kori i pulpi citrusa (limun, limeta, narandža i grejp), jabukama i šljivama. Voće sa visokim nivoom pektina često se koristi u džemovima i marmeladama zbog sposobnosti pretvaranja u gel. A sad ih možete koristiti i u detoksikaciji.Osobe koje žele da očistie organizam mogu kupiti modifikovani pektin citrusa kao dodatak ishrani, a preporučuje se i obolelima od raka. Naime, neka istraživanja pokazuju da sprečava napredovanje tumora.

List korijandera

Iz tela izbacuje živu, olovo i aluminijum. Eterično ulje korijandera se koristi kod probavnih smetnji, za jačanje apetita, smirivanje grčeva, želudačnih i crevnih tegoba.

Kombu alge

Bogate su alginatima (solima alginične kiseline) koji upijaju teške metale. Popis vitamina i minerala koje sadrži prilično je dug pa ne čudi da su odlične za jačanje krvi i celog organizma. Štite od degenerativnih bolesti, snižavaju nivo holesterola i krvni pritisak, a olakšavaju i probavu.

Koloidno srebro

Uništava bakterije, viruse i gljivice. Pazite samo na dozu i dužinu upotrebe jer bi prevelike doze mogle trajno promeniti boju vašeg tena u sivkasto-plavičastu.

Medicinski (aktivni) ugalj

Za sigurno uklanjanje teških metala isprobajte aktivni ugalj. Ipak, ovde budite oprezni i ne koristite ga duže od tri dana. U suprotnom može doći do probavnih poremećaja jer medicinski ugalj privlači i vezuje enzime važne za probavu i vitamine koji zbog njega onda ne ulaze u krvotok i ne cirkulišu.

Bentonit glina

Snažno čisti od teških metala, parazita, otrovnih čestica, bakterija, gljivica i virusa. Za oralnu upotrebu kupite glinu u kojoj nema dodatih sastojaka. Maska za lice od bentonit gline posebno je dobra za masnu i problematičnu kožu. Takođe, kupke sa glinom mogu pomoći za čišćenje od glave do pete.

Izvor: BKTV news

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!