Čuveni šef Kris Vilijams u poseti Beogradu i Novom Sadu

Šef Kris Vilijams drži predavanje učenicima Srednje turističke škole na Novom Beogradu

U posetu Beogradu i Novom Sadu na poziv Američke ambasade, 11. i 12. juna stiže Šef Kris Vilijams (Chris Williams), čuveni američki kuvar i vlasnik restorana Lucille’s u Hjustonu.

Šef Vilijams će tokom boravka u Beogradu biti gost Srednje turističke škole na Novom Beogradu, gde će se kroz stručne razgovore družiti i razmenjivati iskustva sa učenicima smera za kuvarstvo. Ovaj harizmatični Amerikanac, koji pleni svojom jednostavnošću i životnim motom: „Ako vredno radiš – možeš ostvariti svoje snove“ će tom prilikom uz iskusnu TV varjaču kolege Gastronomada – Lepog Brke, snimiti i istoimeni specijal ove popularne emisije. TV specijal će započeti Krisovom i Brkinom šetnjom po beogradskoj pijaci u Bloku 45, kupovinom namirnica, čavrljanjem na temu Krisovih profesionalnih početaka, školovanju u Evropi i povratku u rodni grad Hjuston u kome vodi veoma uspešan porodični restoran koji je nazvao po svojoj baki. Šef Vilijams će u nastavku razgovarati sa prodavcima na pijaci i žiteljima ove beogradske opštine a potom će u školskom kabinetu za kuvarsvo, svoja kuvarska umeća i male tajne gastronomije američkog juga, otkriti i novim nadama beogradske gastronomske scene, đacima III i IV razreda kuvarstva sa kojima će osmisliti i novo jelo koje će od tog dana biti na meniju školske menze.

Šef Kris Vilijams – Gastronomad i preduzetnik- vlasnik uspešnog porodičnog biznisa – putuje po svetu i promoviše vrednosti na kojima se bazira američko društvo kao što su preduzetnički duh i istrajnost, vera u sebe i svoje sposobnosti uz konstantno usavršavanje i nastojanje da sve sve što se nauči, na neki način vrati lokalnoj zajednici iz koje smo potekli, negovanjem porodične kulinarske tradicije i porodičnih vrednosti koje su, po Šefu Vilijamsu, osnove za svaki uspešan posao.

O ovome ali i još mnogo čemu, Šef Vilijams će, zajedno sa Atašeom za kulturu američke ambasade, Druom Giblinom, Petrom Vasićem, vlasnikom Vasic media, Vladimirom Todorovićem, direktorom sektora za preduzetništvo i start up poslovanje u ERSTE banci i Draganom Aleksić,  vlasnicom porodične vinarije iz Vranja, uz moderatorsku asistenciju Sanje Domazet, Profesorke na Fakultetu Političkih nauka-  razgovarati 11. 06. od 13:30-15:00 u Domu omladine na panel diskusiji pod nazivom „Oseti“ ukus američkog sna- budi i ti preduzetnik“. Mesto održavanja ove panel diskusije je Sala Amerikana u Domu omladine, ulaz je slobodan i svi zainteresovani su dobro došli.

Šef Kris Vilijams će 12.06. kao specijelni gost učestvovati u radu regionalne konferencije Foodtalk 2015  u Novom Sadu u organizaciji Color press grupe. Gospodin Vilijams će tom prilikom predstaviti svoje profesionalno kulinarsko umeće i govoriti o iskustvima a prisutni će biti u prilici i da probaju neka od njegovih jela. Nakon boravka u Beogradu i Novom Sadu, Šef Vilijams nastavlja svoje gastronomsko putovanje posetom američkoj ambasadi i Zagrebu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čuveni šef Kris Vilijams u poseti Beogradu i Novom Sadu

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.