Šef Kris Vilijams u Beogradu i Novom Sadu - Recepti i Kuvar online
Šef Kris Vilijams u Beogradu i Novom Sadu - Recepti i Kuvar online

Šef Kris Vilijams drži predavanje učenicima Srednje turističke škole na Novom Beogradu

U posetu Beogradu i Novom Sadu na poziv Američke ambasade, 11. i 12. juna stiže Šef Kris Vilijams (Chris Williams), čuveni američki kuvar i vlasnik restorana Lucille’s u Hjustonu.

Šef Vilijams će tokom boravka u Beogradu biti gost Srednje turističke škole na Novom Beogradu, gde će se kroz stručne razgovore družiti i razmenjivati iskustva sa učenicima smera za kuvarstvo. Ovaj harizmatični Amerikanac, koji pleni svojom jednostavnošću i životnim motom: „Ako vredno radiš – možeš ostvariti svoje snove“ će tom prilikom uz iskusnu TV varjaču kolege Gastronomada – Lepog Brke, snimiti i istoimeni specijal ove popularne emisije. TV specijal će započeti Krisovom i Brkinom šetnjom po beogradskoj pijaci u Bloku 45, kupovinom namirnica, čavrljanjem na temu Krisovih profesionalnih početaka, školovanju u Evropi i povratku u rodni grad Hjuston u kome vodi veoma uspešan porodični restoran koji je nazvao po svojoj baki. Šef Vilijams će u nastavku razgovarati sa prodavcima na pijaci i žiteljima ove beogradske opštine a potom će u školskom kabinetu za kuvarsvo, svoja kuvarska umeća i male tajne gastronomije američkog juga, otkriti i novim nadama beogradske gastronomske scene, đacima III i IV razreda kuvarstva sa kojima će osmisliti i novo jelo koje će od tog dana biti na meniju školske menze.

Šef Kris Vilijams – Gastronomad i preduzetnik- vlasnik uspešnog porodičnog biznisa – putuje po svetu i promoviše vrednosti na kojima se bazira američko društvo kao što su preduzetnički duh i istrajnost, vera u sebe i svoje sposobnosti uz konstantno usavršavanje i nastojanje da sve sve što se nauči, na neki način vrati lokalnoj zajednici iz koje smo potekli, negovanjem porodične kulinarske tradicije i porodičnih vrednosti koje su, po Šefu Vilijamsu, osnove za svaki uspešan posao.

O ovome ali i još mnogo čemu, Šef Vilijams će, zajedno sa Atašeom za kulturu američke ambasade, Druom Giblinom, Petrom Vasićem, vlasnikom Vasic media, Vladimirom Todorovićem, direktorom sektora za preduzetništvo i start up poslovanje u ERSTE banci i Draganom Aleksić,  vlasnicom porodične vinarije iz Vranja, uz moderatorsku asistenciju Sanje Domazet, Profesorke na Fakultetu Političkih nauka-  razgovarati 11. 06. od 13:30-15:00 u Domu omladine na panel diskusiji pod nazivom „Oseti“ ukus američkog sna- budi i ti preduzetnik“. Mesto održavanja ove panel diskusije je Sala Amerikana u Domu omladine, ulaz je slobodan i svi zainteresovani su dobro došli.

Šef Kris Vilijams će 12.06. kao specijelni gost učestvovati u radu regionalne konferencije Foodtalk 2015  u Novom Sadu u organizaciji Color press grupe. Gospodin Vilijams će tom prilikom predstaviti svoje profesionalno kulinarsko umeće i govoriti o iskustvima a prisutni će biti u prilici i da probaju neka od njegovih jela. Nakon boravka u Beogradu i Novom Sadu, Šef Vilijams nastavlja svoje gastronomsko putovanje posetom američkoj ambasadi i Zagrebu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.