Cvet viršle – Ivana Pešić

Cvet viršle – Ivana Pešić

Cvet viršle – ukusno i dekorativno pecivo

Cvet viršle – Ivana Pešić

 

  • 250 g brašna
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1,5 dl mleka
  • 50 g margarina
  • 4 viršle
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • susam
  1. U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko pa zamesiti testo. Zatim dodati otopljen margarin. Prekriti krpom i ostaviti da naraste.
  2. .Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku premesiti i ostaviti da odmori. Jufke razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 virslu. Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4
  3. mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.
  4. Cvetove redjati u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju. Premazati cvetove jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Ivana Pešić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.