Cvet viršle – Ivana Pešić
Cvet viršle – ukusno i dekorativno pecivo
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Cvet viršle – Ivana Pešić
- 250 g brasna
- 1/2 kocke svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 1,5 dl mleka
- 50 g margarina
- 4 virsle
- 1 jaje
- 1 kasika ulja
- susam
- U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko pa zamesiti testo. Zatim dodati otopljen margarin. Prekriti krpom i ostaviti da naraste.
- .Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku premesiti i ostaviti da odmori. Jufke razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 virslu. Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4
- mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.
- Cvetove redjati u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju. Premazati cvetove jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.