Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Cvet viršle – Ivana Pešić

0

Cvet viršle – Ivana Pešić

Cvet viršle – ukusno i dekorativno pecivo

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Cvet viršle - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Cvet viršle – Ivana Pešić

Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 4

Sastojci

  • 250 g brasna
  • 1/2 kocke svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasicica soli
  • 1,5 dl mleka
  • 50 g margarina
  • 4 virsle
  • 1 jaje
  • 1 kasika ulja
  • susam

Uputstvo za pripremu

  1. U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko pa zamesiti testo. Zatim dodati otopljen margarin. Prekriti krpom i ostaviti da naraste.
  2. .Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku premesiti i ostaviti da odmori. Jufke razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 virslu. Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4
  3. mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.
  4. Cvetove redjati u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju. Premazati cvetove jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.