Cvetovi sa sirom – Verica Poznanović

Cvetovi sa sirom.

Cvetovi sa sirom, sastojci:

  • 2 dl kiselog mleka,
  • 1dl mleka,
  • ½ kockice kvasca (oko 20g)
  • 1 kašičica šećera,
  • 500-550 g brašna,
  • malo ulja (1-2 kašike),
  • 200 g sira i
  • 2 jajeta.

Cvetovi sa sirom, priprema:

  • U mleku rastopiti kvasac dodati šećer, malo ulja (1 -2 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti mekše testo i ostaviti da naraste.
  • Testo izručiti na površinu posutu brašnom.
  • Razviti oklagijom i seći jednake pravougaonike.
  • Viljuškom u dnu obeležiti pet otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore.
  • Okrenuti testo, premazati uljem, ubaciti malo sira, uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.
  • Ređati u obložen pleh obložen pek-papirom. Ostaviti da malo odstoje, rernu uključiti na 180 stepeni.
  • Cvetiće premazati žumancetom i posuti susamom. Peći oko tridesetak min, potom pokriti krpom da odstoje.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Cvetovi sa sirom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.