Cvetovi, šta se kuva i čita u karantinu – Verica Poznanović

Cvetovi – napravite cvetiće i veliki cvet, uzmite omiljenu knjigu i uživanje može da počne.

Jedna noć promeniće sve… Zauvek s tobom, Dani Etkins. Zamislite, u jednom trenutku imate sve, posao, karijeru, prijatelje, porodicu, putujete, dišete punim plućima. A onda, jedan tren menja sve…….

Ovo je dupla mera, pošto sam ja pravila malo veće cvetove i jedan veliki cvet, ako hoćete samo deset cvetova sve smanjite na pola.

Cvetovi, sastojci:

  • 700 g brašna,
  • 250 ml mleka,
  • kockica kvasca,
  • 100 ml vode,
  • 100 ml ulja, ili kockicu margarina,
  • 1 kašičisa soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 200 g salame,
  • 2 jajeta i
  • mak za posipanje.

Cvetovi, priprema:

  • U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe.
  • U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte, a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti tridesetak minuta da odmara.
  • Nadošlo testo podeliti na jedanaest delova i od njih napraviti male loptice. Jednu lopticu ostavite sa strane, a preostalih deset razvucite oklagijom, dužine oko desetak centimetara. Ostaće vam još testa i od njega napravite jedan veliki cvet, maltene kao manja pogača. Jedan kolut salame podeliti na pola i staviti na razvučeno testo. Krajeve premazati umućenim jajetom i sastaviti ih u krug. Testo isecite na par mesta makazicama. Pogaču cvet na još više mesta.
  • Testo prebacite na pleh i premažite umućenim jajetom.
  • Od poslednjeg jedanaestog dela testa koje ste ostavili sa strane napravite male loptice. Premažite jajetom i taj premazani deo u sredini pospite semenkama maka.
  • Rernu zagrejte, na 180 stepeni prvo pecite cvetove a zatim pogaču.

Uživajte u svakom zalogaju!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Cvetovi, šta se kuva i čita u karantinu – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.