in ,

„CYBER SECURITY- Kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru“

Konfindustrija Srbija – Udruženje italijanskih industrijalaca, 08.11. organizuje godišnju konferenciju pod nazivom

„CYBER SECURITY- Kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru“
„CYBER SECURITY- Kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru“

„Sajber prostor je bezbedan i svima koristan, samo ako su svi akteri, uključeni u određeni poslovni proces, svesni rizika jer bez jasne slike o izloženosti i opasnostima svako tehničko rešenje gubi na značaju i efektu“ – Erik Košuta predsednik Konfindistrije – Udruženja italijanskih industrijalaca koje u Srbiji postoji već šest godina.

U globalnom poslovanju sve je važnije fokusirati se na to kako kontrolisati ključne informacije i njihov bezbedan protok. I dok su ti podaci od suštinske važnosti za ispravno funkcionisanje poslovnih aktivnosti, sve češće smo svedoci brojih sajber napada koji mogu oštetiti bilo koji finansijski, telekomunikacioni i institucionalni sistem na svetu. S obzirom na takve izazove i potencijalne pretnje, nijedan napor nije suviše skup ili zahtevan kada je u pitanju sprečavanje i ograničavanje sajber napada. U bilo kom trenutku u svetu milioni transakcija i informacija „protiče“ internetom. Podaci su postali najvredniji predmet zaštite a sajber bezbednost u svim aspektima je nešto što mora biti procenjeno, zaštićeno i razvijano maksimalnom brzinom. Sajber prostor je bezbedan i svima koristan, samo kada su svi akteri uključeni u određeni poslovni proces svesni rizika: bez svesti, svako tehničko rešenje gubi na značaju i efektu. CYBER SECURITY konferencija jedna je od prvih ovog tipa na Balkanu i posvećena je razvijanju svesti o tome da moramo deliti svoja iskustva i okupiti globalne stručnjake koji će nam pokazali put ka sigurnijoj budućnosti u vezi sa prenosom podataka, finansijskim transakcijama i sistemima telekomunikacija,bilo u segmentu softvera ili hardvera. Ovogodišnja konferencija Konfindustrije Srbija je treća ovog tipa u digitalnoj sferi, nakon DEC i DIGINDEC konferencija organizovanih 2016. i 2017. godine, Cyber security skup želi pružiti još jedan vid uticaja digitalne transformacije na privredu. Konfindustrije Srbija  želi organizacijom ovog skupa da skrene pažnju na sajber bezbednost u sektoru finansija i telekomunikacija , dok će se deo diskusije fokusirati i na značaj stvaranja  strateških partnerstava u cilju podizanja svesti o značaju bezbednosti u sajber prostoru. Osmog novembra će prisutni imati jedinstvenu priliku da od eksperata  i kompanija čuju koja su to rešenja koja mogu ponuditi i koji su najveći izazovi u domenu cyber security na globalnom i lokalnom nivou.

Kada: četvrtak, 08. 11.2018. 09:00

Gde: Skupština grada Beograda, svečana sala, Dragoslava Jovanovića 2

Uvodna obraćanja: Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, Serđo Monti zamenik šefa misije, Ambasada Italije i predsednik Konfindistrije Srbija Erik Košuta

Izvor: saopštenje za medije, Nord Communications, Vanja Kovačev

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Miodrag Ilic

Written by Miodrag Ilic

Osnivač projekta Recepti i Kuvar online i odgovorni urednik portala. Kuva iz hobija, ali ne često. Član NUNS.

What do you think?

2k Lajkova
Upvote Downvote
Najveći izazovi sa kojima se kuvari susreću

Najveći izazovi sa kojima se kuvari susreću

Hrono hleb - Snežana Knežević - Recepti i Kuvar online

Hrono hleb – Snežana Knežević