Danas je 8. mart Međunarodni dan žena

Svim damama želimo srećan 8. mart!

48

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

8. mart je Međunarodni dan žena, dan kojim se obeležava borba žena za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost. Ovaj datum je prihvaćen 1917. kao Međunarodni dan žena, a Ujedinjene nacije su od 1975. godine uvele službeno obeležavanje Međunarodnog dana žena.

Danas je 8. mart Međunarodni dan žena - Pixabay
Danas je 8. mart Međunarodni dan žena – Pixabay

Ovaj dan se obeležava u spomen na štrajk Međunarodnog sindikata tekstilnih radnica iz 1908. godine, koji je bio jedan od tada najvećih sindikata u SAD, a koji su se dogodio baš 8. marta. Po prvi put je Dan žena obeležen kao nacionalni dan 28. februara 1909. godine u SAD, kada je Socijalistička partija Amerike izdala deklaraciju. U Srbiji je Međunarodni dan žena prvi put zvanično obeležen 1914. u Beogradu.

Svim damama želimo srećan 8. mart Međunarodni dan žena!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.