Dani Slovenije u Beogradu - Recepti i Kuvar online
Dani Slovenije u Beogradu - Recepti i Kuvar online

Od petka 3. do nedelje 5. juna, u šoping centru Stadion na Voždovcu se, u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije i Slovenačkim poslovnim klubom organizuje promotivna manifestacija pod nazivom Dani Slovenije. Posetioci ovog omiljenog mesta okupljanja brojnih Beogradjana će, pored kupovine, moći da osete duh Slovenije u Beogradu, posete izložbu fotografija slovenačkih gradova, saznaju nešto o kulturi, muzici, jeziku i turizmu ove susedne zemlje.

Manifestacija ima i humanitarni karakter jer se u nedelju 5. juna od 10-14h organizuje i prodajna izložba rukotvorina koje su, sa simbolima Slovenije, pravili štićenici Doma “Jovan Jovanović Zmaj” na inicijativu NLB banke, kao i rukotvorina štićenika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju na inicijativu Triglav osiguranja Beograd, a posetioci će kupovinom dečijih rukotvorina pomoći rad ovih ustanova.

U petak 03.06. u 19h, Dane Slovenije svečano otvara Ambasador Slovenije, Nj.E. Vladimir Gasparič, potom slede koncert slovenačke muzike u izvodjenju benda Društva Kredarica iz Novog Sada i folklorni nastup sa igrama iz Slovenije u izvođenju KUD iz Kostolca. Posetioci Dana Slovenije moći će posetiti i mini izložbu slovenačke akademske slikarke, Majde Zorko – Gasparič, supruge ambasadora Slovenije u Beogradu.

Sada već tradicionalno, četvrti put, ove nacionalne manifestacije prate i promocije hrane, pića i poslastica zemlje koja je tema ovih promotivnih događanja. Tako će ovaj put, posetoci Dana Slovenije moći da probaju tradicionalne slovenačke poslastice- Prekmursku gibanicu i Bledsku krempitu koje će spremati vrsni i vešti poslastičari hotela Life design iz Beograda. Za degustaciju mortatela i pršuta biće zaduženi gastronomski stručnjaci slovenačkog premium brenda Kras. Pored vrhunskih suhomesnatih proizvoda, Kras će služiti i sjajno vino ovog slovenačkog kraja- čuveni Teran.

Slovenački brend Gorenje će predstaviti svoj prodajni asortiman, NLB banka će posetiocima pružiti informacije u vezi sa svojim atraktivnim bankarskim proizvodima a u subotu 4.juna u 12h, NLB banka će mališanima pokloniti lutkarsku prestavu “Princ Marcipan” a Triglav osiguranje će predstaviti ponudu velikog broja vrsta polisa osiguranja.

Turistička organizacija Slovenije i Ambasada Republike Slovenije u Beogradu će predstaviti Sloveniju kao popularnu turističku destinaciju.

Dani Slovenije u Beogradu - Recepti i Kuvar online
Dani Slovenije u Beogradu – Recepti i Kuvar online

Posetioci će moći da učestvuju u kreativnim jezičkim radionicima i pogledaju promotivne filmove o učenju slovenačkog jezika koje organizuje Škola stranih jezika Infinitiv u saradnji sa Katedrom za slovenački jezik.

Svoje aktivnosti predstaviće i Društvo Slovenaca u Beogradu – Društvo Sava. U subotu 04.06. u 18h nastupiće i hor ovog Društva.

Tradicionalno će biti i interesantnih aktivnosti za decu.

Stadion šoping centar će i tokom ove manifestacije biti mesto sjajne zabave kroz predstavljanje Slovenije, njene kulture, običaja i turizma na Danima Slovenije od 03-05. juna 2016.

Saopštenje za medije

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!