Dani Turske u Beogradu
Dani Turske u Beogradu

Od petka 26. do nedelje 28.02. u šoping centru Stadion na Voždovcu se u saradnji sa Ambasadom Republike Turske organizuje zanimljiv i interaktivan događaj pod nazivom Dani Turske.

Posetioci ovog omiljenog mesta okupljanja brojnih Beogradjana će, pored kupovine, moći da osete duh Turske u Beogradu, posete izložbu fotografija turskih gradova, saznaju nešto o kulturi, jeziku, turizmu, drevnoj veštini kaligrafije i slikanja na vodi – Ebru.

U petak 26.02. u 18h manifestaciju svečano otvara Ambasador Turske, Nj.E. Mehmet Kemal Bozay, potom slede mini koncert turske muzike i projekcija filma „Devojke u visokim potpeticama“ (tur. Kızlar Topuklu Ayakkabılarla) koji su snimili studenti turskog jezika iz Novog sada a čajdžinica „Small Tree“ će organizovati mini čajanku. Na otvaranju će deca opštine Beočin, u okviru projekta Srbija u ritmu Evrope, izvesti srpsku i tursku himnu.

Tu će biti naravno i degustacije tradicionalne turske hrane i orijentalnih poslastica turskog restorana Dukat a u okviru zabavnog dela programa posetioci će moći da uživaju u muzici benda Mister Akustik i orijentalnom plesu Bellyrina Dance Lab.

Posetioci Dana Turske u Stadionu će moći da rezervišu odmor u ovoj divnoj zemlji po povoljnim cenama zahvaljujući agencijama Kon Tiki i Big Blue.

Svoje bankarske usluge i proizvode promovisaće i turska Halk banka.

Dani Turske u Beogradu
Dani Turske u Beogradu

Učešćem u promotivnoj aktivnosti Turkish Airlines -a, avio – kompanije koja u leti u više zemalja nego ijedna druga avio – kompanija – posetioci će moći osvojiti i avio – karte za Istanbul, New York, Majami, Barselonu, Maltu, Dubai, Mauricijus, Bangkok, Tokio ili Manilu.

Svi posetioci će moći da učestvuju u kreativnim jezičkim radionicima, koje organizuje turski kulturni centar Yunus Emre, te da uživaju u kulinarskim prezentacijama kuvara turskog restorana Dukat.

Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu će predstaviti Tursku kao popularnu kulturnu i turističku destinaciju.

Izvor: Saopštenje za medije

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!