Dečije bolonjeze – Ana Vuletić

0

Dečije bolonjeze – i deca mogu da uživaju u italijanskim specijalitetima. Ovaj recept je za decu od 1+ godine.

Dečije bolonjeze - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Dečije bolonjeze – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Dečije bolonjeze - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Dečije bolonjeze - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Dečije bolonjeze - i deca mogu da uživaju u italijanskim specijalitetima. Ovaj recept je za decu od 1+ godine.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 1 tanjir

Sastojci

  • 1 komad šargarepa
  • 50 gr mesanog melevenog mesa
  • 2 kasike paradajz sosa
  • 1 kasika maslinovog ulja avokado ili suncokretovog ulja
  • 2 šake malih integralnih makarona
  • peršun svež
  • nana sveža

Uputstvo za pripremu

  1. U vodu stavite makarone da se skuvaju dok ne budu skroz mekane.
  2. Oljuštite i sitno naribajte šaragrepu.
  3. Stavite u tiganj ulje i ubacite šargarepu i meso i pržite dok meso ne dobije boju uz neprestano mešanje.
  4. Kada meso dobije boju, ubacite 2 kašike paradajz sosa (sos bez začina ili možete i da oljuštite jedan paradajz i sitno iseckate), mešajte par puta pa dodajte 6 kašika vode i dinstajte par minuta, dodajte malo svežeg peršuna i nane.
  5. Ocedite makarone i zalijte sosom i promešajte da se sjedini. Ohladiti i dati bebi da jede.
    Dečije bolonjeze - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Beleške

Recept je za decu od 1+ godine.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.