Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1 - photo novaenergija.net
Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1 - photo novaenergija.net

Digital 2016 je regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima, održana u Beogradu, u zgradi “Geozavoda”, 15. i 16. septembra. Lazar Džamić je imao zapaženo predavanje na Digital 2016. i delove prenosimo sa sajta Novaenergija.net.

Lazar Džamić je pisac, marketing konsultant. Do nedavno, bio je šef tima za brend strategiju u Guglovom kreativnom ‘think-thank’-u ZOO u Londonu.

Bivši direktor strateškog planiranja u nekoliko londonskih kreativnih agencija. Predavač na Fakultetu za Medije i Komunikacije u Beogradu. Autor više knjiga, uključujući ‘Cvjećarnica u Kući cveća’ – ličnu analizu uspeha stripa Alan Ford u bivšoj Jugoslaviji i ‘Čaj od šljiva’ – komparativnu fenomenologiju života u Londonu i na Balkanu.

Sa konferencije Digital 2016 prenosimo deo razgovora 1 na 1 sa Lazarom Džamićem, marketing konsultantom, moderator je bila Marina Kosanović. (izvor: Novaenergija.net)

Lazar Džamić: Mi moramo da postanemo majstori pripovedanja. Ali, to nije ništa novo, to je oduvek bilo tako. Vrlo lako je ignorisati stvari onlajn, jedan klik i to je to. Treba uhvatiti pažnju publike. Pripovedanje je jedina tehnika. Mnogo je irelevantnog oglašavanja. 40.000 signala ostavi svaka osoba za sobom tokom jednog meseca. Postoji ogromna količina podataka u sistemu, pametne kompanije to koriste za relevantan marketing.

Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1 - photo novaenergija.net
Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1 – photo novaenergija.net

Lazar Džamić: Google je lajfstajl, to nije posao. Taj posao živite 24 sata. Posle ličnih okolnosti i gde smo u porodici sve stavili na papir, reklo nam je bolje da živite u Beogradu a ne u Londonu. Želim da pišem full time, radim sa autističnom decom. Kad sam bio mlađi želeo sam da naučim i bilo je mnogo drugih okolnosti. Smatram da svako treba da živi bar malo u inostranstvu da nauči i vidi taj sistem. Sada je bilo vreme da probamo nešto drugo. Jedino vreme ne možete da kupite, vreme je skuplje od heroina, uranijuma, to je najskuplja stvar u Britaniji. Mnogo ljudi mora da prođe kroz pakao od 20-30 godina da bi imao to vreme. Kad sam došli u London on je bio na vrhuncu. Bilo je para, sve je bilo moguće, 150 nacija, sve je bilo pomešano. Jedna druga ideologija preuzela je zemlju i ona je postala surovija, mnoge kampanje su došle i postalo je agresivnije mesto za život. I onda je došao Brexit. Neke osobine se sada po prvi put ispoljavaju tamo, a nama su mnogo ranije bile normalne.

Izvor: Digital 2016, Novaenergija.net

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!