Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1

Digital 2016 je regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima, održana u Beogradu, u zgradi „Geozavoda“, 15. i 16. septembra. Lazar Džamić je imao zapaženo predavanje na Digital 2016. i delove prenosimo sa sajta Novaenergija.net.

Lazar Džamić je pisac, marketing konsultant. Do nedavno, bio je šef tima za brend strategiju u Guglovom kreativnom ‘think-thank’-u ZOO u Londonu.

Bivši direktor strateškog planiranja u nekoliko londonskih kreativnih agencija. Predavač na Fakultetu za Medije i Komunikacije u Beogradu. Autor više knjiga, uključujući ‘Cvjećarnica u Kući cveća’ – ličnu analizu uspeha stripa Alan Ford u bivšoj Jugoslaviji i ‘Čaj od šljiva’ – komparativnu fenomenologiju života u Londonu i na Balkanu.

Sa konferencije Digital 2016 prenosimo deo razgovora 1 na 1 sa Lazarom Džamićem, marketing konsultantom, moderator je bila Marina Kosanović. (izvor: Novaenergija.net)

Lazar Džamić: Mi moramo da postanemo majstori pripovedanja. Ali, to nije ništa novo, to je oduvek bilo tako. Vrlo lako je ignorisati stvari onlajn, jedan klik i to je to. Treba uhvatiti pažnju publike. Pripovedanje je jedina tehnika. Mnogo je irelevantnog oglašavanja. 40.000 signala ostavi svaka osoba za sobom tokom jednog meseca. Postoji ogromna količina podataka u sistemu, pametne kompanije to koriste za relevantan marketing.

Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1 - photo novaenergija.net
Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1 – photo novaenergija.net

Lazar Džamić: Google je lajfstajl, to nije posao. Taj posao živite 24 sata. Posle ličnih okolnosti i gde smo u porodici sve stavili na papir, reklo nam je bolje da živite u Beogradu a ne u Londonu. Želim da pišem full time, radim sa autističnom decom. Kad sam bio mlađi želeo sam da naučim i bilo je mnogo drugih okolnosti. Smatram da svako treba da živi bar malo u inostranstvu da nauči i vidi taj sistem. Sada je bilo vreme da probamo nešto drugo. Jedino vreme ne možete da kupite, vreme je skuplje od heroina, uranijuma, to je najskuplja stvar u Britaniji. Mnogo ljudi mora da prođe kroz pakao od 20-30 godina da bi imao to vreme. Kad sam došli u London on je bio na vrhuncu. Bilo je para, sve je bilo moguće, 150 nacija, sve je bilo pomešano. Jedna druga ideologija preuzela je zemlju i ona je postala surovija, mnoge kampanje su došle i postalo je agresivnije mesto za život. I onda je došao Brexit. Neke osobine se sada po prvi put ispoljavaju tamo, a nama su mnogo ranije bile normalne.

Izvor: Digital 2016, Novaenergija.net

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Digital 2016: Lazar Džamić, 1 na 1

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.