Doboš oblanda – Ljiljana Stanković

Doboš oblanda.

Doboš oblanda - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Doboš oblanda – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Doboš oblanda – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Doboš oblanda.

  • 7 komada jaja
  • 1 pakovanje oblandi
  • 7 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin secera
  • 150 gr. čokolade
  • 250 gr. margarina
  • 80 gr. šećera u prahu
  • 80 gr. crne čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 30 gr. bele čokolade
  1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese. Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom . postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material.
    Glazura:
    Rastopiti čokoladu s malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati oblandu.
    Najbolje je kad koristite margarin da koristite pola putera koji je ukusniji ali opusta fila i pola margarina koji bolje steže fil.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Doboš oblanda – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.