Doboš oblanda.
Doboš oblanda – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Doboš oblanda.
- 7 komada jaja
- 1 pakovanje oblandi
- 7 kašika šećera
- 2 kesice vanilin secera
- 150 gr. čokolade
- 250 gr. margarina
- 80 gr. šećera u prahu
- 80 gr. crne čokolade
- 2 kašike ulja
- 30 gr. bele čokolade
- Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese. Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom . postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material.
Glazura:
Rastopiti čokoladu s malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati oblandu.
Najbolje je kad koristite margarin da koristite pola putera koji je ukusniji ali opusta fila i pola margarina koji bolje steže fil.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!