Doboš oblanda – Ljiljana Stanković

0

Doboš oblanda.

Doboš oblanda - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Doboš oblanda – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Doboš oblanda - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Doboš oblanda - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Doboš oblanda.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 4 tanjira

Sastojci

  • 7 komada jaja
  • 1 pakovanje oblandi
  • 7 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin secera
  • 150 gr. čokolade
  • 250 gr. margarina
  • 80 gr. šećera u prahu
  • 80 gr. crne čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 30 gr. bele čokolade

Uputstvo za pripremu

  1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese. Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom . postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material. Glazura: Rastopiti čokoladu s malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati oblandu. Najbolje je kad koristite margarin da koristite pola putera koji je ukusniji ali opusta fila i pola margarina koji bolje steže fil.
    Doboš oblanda - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.