Dobro pročitajte oznake na flašicama sa vodom

10

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Dobro pročitajte oznake na flašicama sa vodom – na flašicama sa vodom potražite trougao s brojem u sredini. On govori koliko je opasna plastika od koje je napravljena flašica sa vodom iz koje pijete.

1. PET (često i PETE)

Te su boce u većini slučajeva namenjene jednokratnoj upotrebi. Postoji mogućnost da ispuštaju teški metal antimon i hemijsku supstancu EPA koja ometa delovanje hormona. Takve boce mogu ispuštati i kancerogene spojeve.

2. HDP (nekad i HDPE)

Radi se o „dobroj“ plastici, za koju postoji najmanja verovatnoca ispuštanja hemikalija u vodu.

3. PVC (nekad i 3V)

Ova plastika ispušta dve otrovne hemikalije, a obe ometaju delovanje hormona u ljudskom telu. Uprkos tome, to je još ujek najčešće upotrebljavana plastika za boce.

4. LDPE

Plastika koja ne ispušta hemikalije u vodu. Ne koristi se za izradu plastičnih boca, nego uglavnom za izradu plastičnih vrećica za namirnice.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy