BKTV news - Dodaci za salatu koji goje munjevito! - Pixabay
BKTV news - Dodaci za salatu koji goje munjevito! - Pixabay

Neki dodaci za salatu samo dodaju nepotrebne kalorije.

Krutoni

Ovi mali zalogaji izgledaju potpuno nevino, ali šaka začinjenih krutona dodaće vašoj salati nepotrebnih 200 kalorija. Zamenite ih šakom prženog graška, ako vam baš fali onaj hrskavi dodatak u salati.

Kremasti umaci

Žao nam je što ovo moramo reći, ali umaci su ono najgore i najkaloričnije u salati. Čak i nemasne verzije imaju neverovatno puno šećera, pa ih radije preskočite. Ako vam fali ta kremasta tekstura, dodajte tahini ili humus svojoj salati.

BKTV news - Dodaci za salatu koji goje munjevito! - Pixabay
BKTV news – Dodaci za salatu koji goje munjevito! – Pixabay

Sir

Većina nas obožava sir i nema ništa loše ako ga konzumirate, ali ako pokušavate da pojedete laganiji ručak zapamtite da u svakoj kockici sira ima 50 kalorija. Zamenite ih s malo mariniranog povrća, poput maslina ili artičoka i jedva da ćete primetiti da vam fali mocarela.

Trakice tortilje

Ovi dodaci čine salatu privlačnijom…ali ako su pržene, njih 15-ak može dodati gotovo 300 ekstra kalorija vašem obroku.

Suvo voće

Ako želite da pospete nekoliko suvih voćkica po salati, slobodno, ali sušene borovnice imaju 200 kalorija i 28 grama šećera na pola šolje . Tako da ste praktično mogli pojesti i salatu i četiri čoko keksa za desert, došlo bi vam na isto. Na vama je da odaberete…

Komadići slanine

Malo slanine baš može popraviti salatu, zar ne? Pa, ako je dodate salati koja već ima jaja, sir i avokado – gledate u ručak koji je jednako kalorijski visok kao i čizburger.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!