Domaća mešavina začina – Kristina Gašpar

0

Dajem vam okvirne mere za osnovnu mešavinu začina, a vi je možete prilagoditi svom ukusu i kombinovati sastojke koje želite.

50 g mešanog suvog povrća
1 kašika suvog luka
2 kašike soli
1 kašika braon šećera
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 kašičice kurkume

Sve sastojke stavite u dublju posudu i sameljite ih štapnim mikserom.
Povrće možete samleti sitnije ili krupnije-u zavisnosti od potrebe.
Takođe, mešavinu začina možete napraviti i u mlinu za kafu, tj. samleti sve sastojke.
Količine soli i šećera možete, takođe, menjati ili izostaviti.
Mešavinu začina čuvajte u teglici.
Jednostavno, zar ne ;)?!

Povrće možete naći u prodavnicama koje prodaju rinfuznu robu kao i u većini marketa.

Domaća mešavina začina – Kristina Gašpar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Domaća mešavina začina – Kristina Gašpar

Dajem vam okvirne mere za osnovnu mešavinu začina, a vi je možete prilagoditi svom ukusu i kombinovati sastojke koje želite.
Vreme pripreme 5 minutes
Ukupno vreme 5 minutes

Sastojci

  • 50 g mešanog suvog povrća
  • 1 kašika suvog luka
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika braon šećera
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice kurkume

Uputstvo za pripremu

  1. Sve sastojke stavite u dublju posudu i sameljite ih štapnim mikserom.
  2. Povrće možete samleti sitnije ili krupnije-u zavisnosti od potrebe.
  3. Takođe, mešavinu začina možete napraviti i u mlinu za kafu, tj. samleti sve sastojke.
  4. Količine soli i šećera možete, takođe, menjati ili izostaviti.
  5. Mešavinu začina čuvajte u teglici.
  6. Jednostavno, zar ne ;)?!

Beleške

Povrće možete naći u prodavnicama koje prodaju rinfuznu robu kao i u većini marketa.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.