Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Domaća supa – Kristina Gašpar

0

Domaća supa – ova supa nije posna, ali nemojte se radovati unapred-u njoj nema mesa ;)!

Supa se može svrstati u vegetarijanska jela, pod uslovom da je konzumiraju vegetarijanci koji upotrebljavaju jaja u svojoj ishrani. Ukoliko postite, knedle možete zameniti posnom testeninom, ali vam moram napomenuti da je supa ukusnija sa knedlama.

Domaća supa - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaća supa – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 50 g crnog luka
  • 50 g zeleni
  • 50 g paškanata
  • 100 g celera
  • 150 g šargarepe
  • 1 kašika ulja
  • proizvoljne količine peršunovog i celerovog lista
  • začini po ukusu: so biber, kurkuma i suvo povrće
  • Neophodni sastojci za knedle:
  • 1 jaje
  • 5-6 kašika krupnog griza
  • 1 kašičica usitnjenog suvog povrća
  • prstohvat soli

Uputstvo za pripremu

  1. Luk oljuštiti, ali ostaviti poslednju braon ljusku (ona će supi dati lepu boju). Luk malo zapecite na ringli, da zamiriše, ali vodite računa da ne pocrni.
  2. Ostalo povrće očistite na uobičajen način, isecite na komade željene veličine i stavite sve u šerpu. Dodajte i sitno iseckane drške od peršunovog i celerovog lista.
  3. Sipajte 1,5-2 l vode( više vode je potrebno ukoliko ćete dodati knedle jer one upijaju tečnost), dodajte ulje i kuvajte na nižoj temperaturi (kada provri) oko pola sata. Tada dodajte navedene začine po ukusu. Po 3 prstohvata bibera i kurkume je sasvim dovoljno.
  4. Kada je u pitanju suvo povrće (ne mislim na mešavine začina, mada ih svakako možete koristiti, ostavljam vama da odlučite) koristim suvo povrće koje sama sušim i meljem po potrebi, krupnije ili sitnije.
  5. Za knedle umutite jaje, pa dodajte sve ostale sastojke i dobro izmešajte. Količina griza varira u zavisnosti od veličine jajeta.
  6. Smesa za knedle treba da odstoji desetak minuta. Ja ih umutim dok se supa kuva. Kašičicu prvo umočite u kipuću supu, pa potom vadite knedlice. Kuvajte ih na nižoj temperaturi nekoliko minuta, ne duže od pet.
  7. Prilikom služenja, supu pospite sitno iseckanim peršunovim i celerovim listom
  8. Supu služite zajedno sa komadima povrća.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.