Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Domaće gumene bombone – Kristina Gašpar

2

Domaće gumene bombone – Kristina Gašpar

Domaće gumene bombone – zdravija varijanta  gumenih slatkiša 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Domaće gumene bombone - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaće gumene bombone – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour 10 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 300 g

Sastojci

  • 20 g želatina
  • 8 kašika hladne vode
  • 100 g istopljenog meda
  • 75 ml vode
  • 30 ml soka od limuna
  • 20 ml soka od narandže

Uputstvo za pripremu

  1. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
  2. Za to vreme istopiti med na nižoj temperaturi. Vodu i sokove zagrejati do tačke vrenja.
  3. Mešavinu od vode i soka sipati preko želatina i mešati dok se on ne otopi, pa dodati otopljen med. Ponovo mešati dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Puniti silikonske kalupe za praline. Ostaviti da se bombone dobro ohlade, potom ih staviti u frižider na sat vremena.
  5. Od ove količine ćete dobiti oko 300 g bombona. Broj bombona zavisi od veličine kalupa kao i od toga koliko ih punite.
  6. Napomena:
  7. Ono što bih ja izmenila u ovom receptu jeste količina tečnosti-smanjila bih je kako bi bombone imale čvršću teksturu. Takođe bih vodu zamenila voćnim sokom tj. umesto ukupno 125 ml tečnosti, čini mi se da bi bilo bolje ako bi se koristilo 110 ml voćnog soka, a dodala bih ih i malo šećera, možda oko 30 g. Šećer bih istopila u soku.
  8. Mislim da bi bombone u tom slučaju bile vernije originalu, a samim tim i ukusnije.
  9. Pustite mašti na volju kada je izbor voćnih sokova, a možete koristiti i voćne sirupe s tim što bi u tom slučaju trebalo voditi računa o količi šećera i meda kako ne bi bile preslatke.
2 Komentara
  1. Kristina Gašpar kaže

    Za ovu meru je potrebno 20 g želatina, pogrešila sam prilikom pisanja recepta.

    1. Miodrag Ilic kaže

      Ispravljeno!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.