Domaće jabukovo sirće – Ljiljana Stanković

0

Domaće jabukovo sirće – ovo je moj način spremanja jabukovog sirćeta. spremam ga godinama i uvek mi uspevalo.

Domaće jabukovo sirće - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Domaće jabukovo sirće – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Domaće jabukovo sirće - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaće jabukovo sirće – Ljiljana Stanković

ovo je moj način spremanja jabukovog sirćeta. spremam ga godinama i uvek mi uspevalo
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Ukupno vreme 40 days 15 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 5 kg jabuke
  • 2 l voda
  • 200 gr šećer
  • 2 kašike med

Uputstvo za pripremu

  1. Jabuke dobro operite i narendajte na krupnu stranu rendea.
  2. Rendane jabuke stavite u veću teglu, sipajte vodu, dodajte med i šećer.
  3. Povežite teglu ali ne hermetički već blago samo prekrijte zbog prašine i ostavite na toplom mestu.
  4. Tako pripremljene jabuke ostavite 40 dana, a može i duže.
  5. Kad je voda sa jabukama dobila kiselinu koja vam odgovara, procedite jabuke. Nemojte da ih gnječite već samo procedite kroz gazu.
  6. Sirće će biti mutno, ali za nekoliko nedelja talog će spasti na dnu.
  7. Ponovo ga procedite i ako nije ni tada dovoljno bistro ponovo ga procedite nakon nekoliko nedelja. Tada će sigurno biti dovoljno bistro.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.