Domaće jabukovo sirće – ovo je moj način spremanja jabukovog sirćeta. spremam ga godinama i uvek mi uspevalo.
Domaće jabukovo sirće – Ljiljana Stanković
ovo je moj način spremanja jabukovog sirćeta. spremam ga godinama i uvek mi uspevalo
- 5 kg jabuke
- 2 l voda
- 200 gr šećer
- 2 kašike med
- Jabuke dobro operite i narendajte na krupnu stranu rendea.
- Rendane jabuke stavite u veću teglu, sipajte vodu, dodajte med i šećer.
- Povežite teglu ali ne hermetički već blago samo prekrijte zbog prašine i ostavite na toplom mestu.
- Tako pripremljene jabuke ostavite 40 dana, a može i duže.
- Kad je voda sa jabukama dobila kiselinu koja vam odgovara, procedite jabuke. Nemojte da ih gnječite već samo procedite kroz gazu.
- Sirće će biti mutno, ali za nekoliko nedelja talog će spasti na dnu.
- Ponovo ga procedite i ako nije ni tada dovoljno bistro ponovo ga procedite nakon nekoliko nedelja. Tada će sigurno biti dovoljno bistro.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!