Čokolešnik kuglice – Sandra Avtovska

Čokolešnik kuglice – Sandra Avtovska

Čokolešnik kuglice – ko kaze da domaće kuglice ne mogu biti dobre? Ove nisu dobre, nisu ni ukusne… Ove su predivne i preukusne…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čokolešnik kuglice – Sandra Avtovska

  • 350 gr napolitanki sa kremom od lesnika
  • 200-300 gr seckanih pecenih lesnika
  • 200 gr cokolade za kuvanje
  • 250 gr putera
  • 100-150 gr nutele ili drugog krema
  • kasika parulja
  1. U dubokoj posudi izlomiti napolitanke i dodati im seckane pecene lesnike. U serpici na tihoj vatri otopiti puter sa 100 gr cokolade. Skloniti sa vatre i dodati nutelu ili drugi krem. Dobro izmesati. Cokoladnu smesu dodati napolitankama i lesnicima i dobro izmesati dok se masa ne sjedini. Ostaviti u frizider da odstoji oko pola sata.
  2. Masu iz frizidera izvaditi i sa vlaznim rukama formirati kuglice. Preostalih 100 gr cokolade sa par kasika ulja istopiti na pari i svaku kuglicu preliti sa malo cokolade. Svaku kuglicu staviti u papirnatu korpicu. Sluziti ohladjeno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokolešnik kuglice – Sandra Avtovska

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.