Domaće štrudlice.
Domaće štrudlice, sastojci:
Za testo:
- 300 g braśna,
- 150 g margarina,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 100 g kisele pavlake.
Za nadev:
- po potrebi džem.
Za valjanje:
- po potrebi šećer u prahu,
- 1 kesica vanilin šećera.
Domaće štrudlice, priprema:
Za testo:
- U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati prašak za pecivo, kiselu pavlaku i zamesiti testo.
- Testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, razviti oklagijom i iseći oštrim nožem na tri trake. Na svaku traku naneti džem (po dužini). Spojiti krajeve blago pritiskajući kako bi se zalepilo testo. Okrenuti drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine.
- Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.
- Rernu zagrejati i štrudlice peći na 170 stepeni dok ne porumene (oko 15 minuta, vodeći računa da ne gore).
- Gotove štrudlice izvaditi iz rerne i, tako vruće, uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera. Ostaviti ih da se ohlade.
- Štrudlice servirati i poslužiti.
Vreme pripreme: 45 minuta
Broj porcija: 4
Težina pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Savet: prave, domaće štrudlice. Tope se u ustima. Sličnog su ukusa kao vanilice. Probajte, prijatno!
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!