Domaći hleb – Dijana Popović

0

Domaći hleb.

Domaći hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Domaći hleb – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Domaći hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaći hleb - Dijana Popović

Domaći hleb.
Obrok Doručak, Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 1 hour 10 minutes
Ukupno vreme 2 hours
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 50 gr svežeg kvasaca
  • 1 kašika soli
  • 5 kašika ulja
  • 500 ml vode mlake

Uputstvo za pripremu

  1. U veću miks posudu staviti polovinu brašna dodati izmrvljen kvasac, ulje, so.
  2. Sa mlakom vodom zamesiti testo pa postepeni dodati preostalo brašno.
  3. Umesiti fino glatko testo i ostaviti ga da nadodje 30 minuta .
  4. Nadošlo testo premesiti uz dodatak vrlo malo brašna, staviti ga na pek papir i u zemljanu posudu.
  5. Po hlebu, uz pomoć šablona za kolače posuti brašna i ostaviti da nadođe 30 minuta.
  6. Nadošli hleb pokriti sa poklopcem i peći u rerni 60 minuta na 180 stepeni, zatim skloniti poklopac i još peći 10 minuta. Prjatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.