Domaći hleb.
Domaći hleb – Dijana Popović
Domaći hleb.
- 1 kg brašna
- 50 gr svežeg kvasaca
- 1 kašika soli
- 5 kašika ulja
- 500 ml vode (mlake)
- U veću miks posudu staviti polovinu brašna dodati izmrvljen kvasac, ulje, so.
- Sa mlakom vodom zamesiti testo pa postepeni dodati preostalo brašno.
- Umesiti fino glatko testo i ostaviti ga da nadodje 30 minuta .
- Nadošlo testo premesiti uz dodatak vrlo malo brašna, staviti ga na pek papir i u zemljanu posudu.
- Po hlebu, uz pomoć šablona za kolače posuti brašna i ostaviti da nadođe 30 minuta.
- Nadošli hleb pokriti sa poklopcem i peći u rerni 60 minuta na 180 stepeni, zatim skloniti poklopac i još peći 10 minuta. Prjatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!