Domaći hleb – Dijana Popović

Domaći hleb.

Domaći hleb - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Domaći hleb – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Domaći hleb – Dijana Popović

Domaći hleb.

  • 1 kg brašna
  • 50 gr svežeg kvasaca
  • 1 kašika soli
  • 5 kašika ulja
  • 500 ml vode (mlake)
  1. U veću miks posudu staviti polovinu brašna dodati izmrvljen kvasac, ulje, so.
  2. Sa mlakom vodom zamesiti testo pa postepeni dodati preostalo brašno.
  3. Umesiti fino glatko testo i ostaviti ga da nadodje 30 minuta .
  4. Nadošlo testo premesiti uz dodatak vrlo malo brašna, staviti ga na pek papir i u zemljanu posudu.
  5. Po hlebu, uz pomoć šablona za kolače posuti brašna i ostaviti da nadođe 30 minuta.
  6. Nadošli hleb pokriti sa poklopcem i peći u rerni 60 minuta na 180 stepeni, zatim skloniti poklopac i još peći 10 minuta. Prjatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.