Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Domaći hleb – Recepti i Kuvar online

0

Recept za domaći hleb, jednostavan za pripremanje, kako za iskusnije, tako i za početnike.

Domaći hleb – Recepti i Kuvar online
Domaći hleb – Recepti i Kuvar online
Domaći hleb – Recepti i Kuvar online
Štampanje

Domaći hleb – Recepti i Kuvar online

Recept za domaći hleb, jednostavan za pripremanje, kako za iskusnije, tako i za početnike.
Obrok Doručak, Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 3 hours
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 3 hours 45 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 0,75 šolja voda topla
  • 1 paketić svež kvasac
  • 1 kašičica so
  • 0,5 kašičice šećer
  • 1 kašika biljna pavlaka za kuvanje
  • 3 šolje brašno
  • 0,5 šolje mleko
  • puter

Uputstvo za pripremu

  1. U veliku posudu za mešenje, sipajte toplu vodu i razmutite paketić svežeg kvasca. Mešajte, dok se kvasac potpuno ne rastopi.
  2. Dodajte so, šećer, biljnu pavlaku, mleko i dobro promešajte. Ostavite da odstoji 10tak minuta.
  3. Brašno dodajte, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje, da se ne bi stvarale grudvice. Umešeno testo ne sme da bude ni suviše vlažno, ni suvo.
  4. Ploču za mešenje, pospite brašnom. Testo izvadite iz posude za mešenje i stavite na ploču za mešenje. Mesite ga, uz posipanje sa malo brašna, po potrebi, sve dok testo ne postane glatko i ne lepljivo na dodir.
  5. Prebacite testo u sud, gde će da odstoji. Prethodno, premažite sud sa malo butera. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite 1 sat na toplom mestu, da odstoji.
  6. Izvadite testo na ploču za mešenje i premesite testo. Vratite testo u sud da odstoji još 30 minuta.
  7. Zagrejte rernu na 180 C.
  8. Podmažite sud za pečenje sa puterom i formirajte od testa veknu. Možete koristiti pravougaone kalupe za pečenje, po želji, da biste dobili odgovarajući oblik pečenog hleba. Po želji, možete nožem napraviti zareze na gornjoj površini testa.
  9. Hleb peći oko 45 minuta, dok ne porumeni.
  10. Kada je hleb gotov, izvaditi ga iz suda za pečenje, umotati ga u čistu kuhinjsku krpu, i ostaviti da se ohladi.
    Domaći hleb – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.