Domaći sok od nane – Slađana Šćekić

Domaći sok od nane – predivan i zdrav sok kome ne može niko da odoli…

Domaći sok od nane - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Domaći sok od nane – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Domaći sok od nane – Slađana Šćekić

Predivan i zdrav sok kome ne može niko da odoli…

  • 100-150 gr nana (lišće i grančice)
  • 4 kesice limuntus
  • 3 l voda
  • 2 kg šećer
  1. Lišće i grančice od nane sitno iseckati, dodati 2limuntusa i 4 kašike šećera i sve zajedno dobro izgnječiti.
  2. Zatim dobijenu smesu preliti sa 3l. vode i ostaviti da prenoći.
  3. Sutradan sok procediti kroz gazu i dodati 2kg. šećera i još 2limuntusa.
  4. Dobro izmešati da se šećer istopi.
  5. Sipati u flaše.
  6. Od dobjenog soka napune se 4 flaše sirupa od 1l.
Sok je bez boje a ako neko želi može dodati i ekstrat od nane koji će sok obojiti u zeleno…. Meni je lepši ovako…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Sokovi, kliknite na link: SOKOVI RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Domaći sok od nane – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.