Drugi veliki BrainObrain dečji festival na Sava promenadi, nedelja 9.septembar od  16-22h
Drugi veliki BrainObrain dečji festival na Sava promenadi, nedelja 9.septembar od  16-22h

Beogradski mališani će na Sava promenadi u okviru Belgrade Waterfront-a drugog vikenda u septembru imati izvanrednu priliku da uče zabavljajući se sa svojim vršnjacima. U nedelju 9. septembra od 16-22h, ovo prelepo šetalište na obali Save će biti mesto velikog dečijeg praznika pod nazivom Drugi BrainOBrain dečji festival.

Biće to celo popodne i veče posvećeno deci, zabavi, muzici, pozorišnim predstavama, učenju i druženju a sve dečje aktivacije koje se zasnivaju se na inovativnoj BrainOBrain metodologiji, koja podstiče intelektualni razvoj primenom mentalne aritmetike, abakusa i multitaskinga su BESPLATNE. BraiObrain edukatori u radu sa decom koriste vizuelne, auditivne, kinestetičke metode, kao i tehnike iz neuro-lingvističkog programiranja (NLP) a program je namenjen deci uzrasta od 4 do 14 godina.

Na Drugom BrainOBrain dečijem festivalu će biti i predstavnici UNICEF-a koji će prisutne roditelje informisati o radu UNICEF-a u Srbiji, promovisati značaj solidarnosti i posvećenosti u korist dece Srbije i podeliti roditeljima brošure o razvoju dece. Nedeljnu BrainObrain dečju zabavu još veselijom će učiniti i nastupi mađioničara, pozorišnih glumaca, klovnova i animatora, facepainting i maskota kao što su Patrolne šape, Maša i medved, Disney junaci. Tu su i sportske animacije i nastupi kulturno-umetničkih društava kao i hora Dečjeg kulturnog centra Beograd i mnogi drugi. Jedan od počasnih gostiju festivala će biti naša proslavljena glumica Branka Veselinović koja je ceo svoj život posvetila radu sa decom a BrainObrain i deca koja budu došla na Sava promenadu 9. septembra će Branki na simboličan način čestitati 100-ti rođendan.

BrainObrain grupi dece se odnedavno pridružio i mladi srpski, dečiji glumac Petar Novićević kog svi znamo iz  filma Jesen samuraja iz 2015, serije Andrija i Anđelka iz 2016. i Urgentnog centra iz 2017. kao i  iz reklama za Naeks soka iz 2018. Desetogodišnji Petar trenutno, sa ekipom koju vodi Dragan Bjelogrlić, snima seriju „Žigosani u reketu“.

Spektakularni vatromet označiće kraj festivala i nakon uzbudljivog dana, izmamiti još po koji osmeh mališanima. Na prošlogodišnjem 1. BrainOBrain dečijem festivalu u okviru Belgrade Waterfront-a učestvovalo je više od hiljadu dece i roditelja. Ove godine, nove zabavno-edukativne besplatne radionice na Sava promenadi savršen su izbor za sve mališane koje, osim učenja i druženja sa vršnjacima, očekuje mnogo smeha i zabave na otvorenom!

O organizatorima festivala:

„BrainObrain“ je liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 15 godina sa uspehom transformisala više od 2 miliona dece širom sveta. „Brainobrain“ često nazivaju i najuspešnijim pionirskim poduhvatom koji je prerastao u razgranatu mrežu institucija u kojima se sa decom radi na razvoju veština matematike, neuro-lingvističkog programiranja i životnih veština. Program je poreklom iz Indije i postoji u 36 zemalja u svetu a od septembra 2016. i u Beogradu, Kikindi, Loznici, Novom Sadu, Požarevcu, Vranju, Zaječaru i Nišu i mnogim drugim gradovima u Srbiji. Osnivač globalnog BrainObrain programa je Anand Subramaniam koji je u martu ove godine zajedno sa počasnom gošćom Nj.E. tadašnjom ambasadorkom Indije u Srbiji, Narinder Čauhan, bio gost-domaćin prvog nacionalnog takmičenja u mentalnoj aritmetici u Srbiji.

Pre početka nove školske godine statistike pokazuju da sve više mališana uspešno savladava školske i životne zadatke i izazove zahvaljujući ovoj revolucionarnoj indijskoj metodi mentalne artimetike uz korišćenje abakusa. 

Saopštenje za medije: http://brainobrainserbia.rs/ i Vanja Kovačev, Nord Communications

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!