Društveni mediji nisu odgovor na sve - Pixabay
Društveni mediji nisu odgovor na sve - Pixabay

Prisustvo na društvenim mrežama ne treba da bude osnova, već samo deo vašeg nastupa na Internetu. Zašto je to tako, pročitajte u autorskom tekstu Mikelea Nejlona, direktora irske kompanije “Blacknight Internet Soultions”, kog ovde prenosimo u celosti.

Mi u organizaciji „Blacknight“ smo zagovornici društvenih medija. Često ih koristimo, i u poslovnom i u privatnom životu. Čak nudimo i set alata koji malim privrednicima omogućava da upravljaju svojim prisustvom u društvenim medijima.

Društveni mediji nisu odgovor na sve - Pixabay
Društveni mediji nisu odgovor na sve – Pixabay

Ipak „društveno“ NIJE odgovor na sve. Društvene mreže su u stalnom usponu i padu. Fejsbuk, Tviter, Instagram i ostali se trude da zarade. A ako im ne plaćate direktno, onda ste zapravo vi proizvod.

Zašto je ovo važno?

Reč je o kontroli.

Ako ste mali preduzetnik koji započinje posao, shvatamo zašto biste se radije opredelili samo za „društveno“, ali želimo da vas upozorimo da to nije dobra ideja. Nikako.

Šta kad društvena mreža promeni svoj algoritam?

Šta kad vaš post bude uklonjen bez upozorenja?

Šta kad su vaše slike ocenjene kao „neprihvatljive“? (A čak i ne moraju da budu toliko „prljave“ da bi ih čistunske društvene mreže smatrale problematičnima)

Šta kad vam bez upozorenja ugase stranicu na Fejsbuku?

A šta kad vaši postovi nisu nikome vidljivi?

Upotreba društvenih medija ima mnogo pozitivnih strana – to ne poričemo. Ali ako nemate sopstveni veb-sajt i sopstveni domen, nikad nećete zaista biti gospodar svoje sudbine. Uvek ćete zavisiti od tuđe milosti.

Izvor: RNIDS, Dom domaćih domena, 22. jula 2016., www.domen.rs

IZVORNI TEKST: http://blog.blacknight.com/social-media-isnt-answer-everything.html

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!