Đuveč sa prosom – ovaj đuveč je idealan za dane posta, bez mesa i jaja sa povrćem.
Đuveč sa prosom – Ljiljana Stanković
Đuveč sa prosom – ovaj đuveč je idealan za dane posta, bez mesa i jaja sa povrćem.
- 600 grama tikvice
- 4 kašike ulje
- 400 grama paradajz (isečenog na kockice)
- 2 kašike suvi biljni začin
- 1 kašičica šećer
- 1 kašičica bosiljak (seckani)
- 150 ml mleko
- 2 komada jaja
- 1 komada crni luk
- peršunov list (malo)
- 300 grama krompir
- 500 ml voda
- 200 grama proso (a može i manje)
- Krompir ogulite pa ga zajedno sa tikvicama isecite na tanke šnite i malo posolite.
- Na ulju dinstajte sitno iseckani luk, dodajte paradajz, šećer, kašičicu bosiljka, kašiku začina od sušenog povrća, peršunov list i kad to malo prodinstate dodajte proso pa sve zajedno dinstajte petnaestak minuta uz dodavanje vode.
- Posudu za pripremanje premažite uljem i u nju složite red tikvica,preko toga jedan deo pardajza, zatim krompir, pa ponovo paradajz i završite sa tikvicama.
- U pola litre vode stavite jednu kašiku zaćina od sušenog povrća i to prelite preko tikvica.
- Pecite na 250 stepeni i kad tikvice budu gotove umutite dva jajeta sa mlekom pa prelijte preko tikvica i još par minuta pecite…
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!