Dvobojna oblanda.
Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>
Dvobojna oblanda – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online
Dvobojna oblanda.
- 10 kašika mleka ((ako je post onda ide voda))
- 250 gr margarina (ili putera)
- 250 gr šećera
- 300 gr keks (ili orasi)
- 100 gr crne čokolade
- 1 kesica vanilin secera
- 2 kore oblande
- 3 kašike džem (2-3 kašike bilo kog džema)
- 200 gr keks (Petit Beurre keks, 150-200 gr)
- Prokuvati mleko i šećer dodati iseckan margarin ili puter pa sve zajedno još malo prokuvati.
Skloniti sa vatre pa masi dodati keks ili orahe.
Fil podeliti na tri dela:
U jedan deo ne stavljati ništa a u druga dva(sastaviti pa dodati istopljenu čokoladu) Filovati odmah veliku oblandu.
Oblanda-crni fil-keks petit koji smo potapali i neki sok pa dve-tri kašike bilo kojeg džema pa beli fil pa crni fil pa kora.
(zavisi kakav je keks nekad treba više da se doda a nekad manje masa mora da bude gusta i da može da se maže )
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!