Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić

0

Dvobojna posna bajadera – omiljeni kolač mnogima. Sočan i ukusan.

Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Dvobojna posna bajadera - omiljeni kolač mnogima. Sočan i ukusan.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 15 osoba

Sastojci

za svetliji deo:

  • 100 ml voda
  • 120 gr šećera
  • 70 gr margarina
  • 180 gr keksa mlevenog
  • 180 gr oraha mlevenih

za tamniji deo:

  • 100 ml voda
  • 100 gr šećera
  • 50 gr margarina
  • 100 gr čokolada
  • 50 gr keks lomljen
  • 170 gr oraha mlevenih
  • 170 gr keksa mlevenog

za glazuru:

  • 150 gr čokolada
  • 4 kasika ulja
  • soli nekoliko zrna

Uputstvo za pripremu

  1. Za svetli deo:staviti vodu,seceri margarin da se otopi i nestanu kristali.Dodati orahe i keks,izmesati i pustiti da se prohladi. Za tamni deo staviti vodu,secer,margarin i cokoladu da se otopi dok ne nestanu kristali.Skloniti sa ringle pa dodai lomljen keks,mleveni keks i orahe.Promesati i prohladiti.Kad se prohlade obe smese podeliti na dva jednaka dela.Smesu stavite u kese za zamrzivac od 3 litra.Dobicete 4 kore,dve tamne i dve svetle.Izmerite vagicom da budu podjednake.
    Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  2. Masu rasporedite rukama po celoj kesi.
    Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  3. Pritisniti lagano oklagijom da budu kore glatke i rasporedjene po celoj kesi.Kora treba da ispuni celu povrsinu kese.Skalperom preseci kesu sa obe strane i otklopiti kesu kao stranicu knjige i zajedno sa kesom preneti na plato za kolace i naizmenicno redjati tamni i svetliji deo.Zadnju koru preci oklagijom da bi se delovi spojili.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem,dodati nekoliko zrna soli da ne bi glazura pucala prilikom secenja i preliti ceo kolac.
    Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  4. Dobro rashladiti.Seci na stangle i uzivati u prelepom ukusu.
    Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
  5. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.