Dvobojna posna bajadera – omiljeni kolač mnogima. Sočan i ukusan.
Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Dvobojna posna bajadera – omiljeni kolač mnogima. Sočan i ukusan.
za svetliji deo:
- 100 ml voda
- 120 gr šećera
- 70 gr margarina
- 180 gr keksa (mlevenog)
- 180 gr oraha (mlevenih)
za tamniji deo:
- 100 ml voda
- 100 gr šećera
- 50 gr margarina
- 100 gr čokolada
- 50 gr keks (lomljen)
- 170 gr oraha (mlevenih)
- 170 gr keksa (mlevenog)
za glazuru:
- 150 gr čokolada
- 4 kasika ulja
- soli (nekoliko zrna)
- Za svetli deo:staviti vodu,seceri margarin da se otopi i nestanu kristali.Dodati orahe i keks,izmesati i pustiti da se prohladi.
Za tamni deo staviti vodu,secer,margarin i cokoladu da se otopi dok ne nestanu kristali.Skloniti sa ringle pa dodai lomljen keks,mleveni keks i orahe.Promesati i prohladiti.Kad se prohlade obe smese podeliti na dva jednaka dela.Smesu stavite u kese za zamrzivac od 3 litra.Dobicete 4 kore,dve tamne i dve svetle.Izmerite vagicom da budu podjednake. - Masu rasporedite rukama po celoj kesi.
- Pritisniti lagano oklagijom da budu kore glatke i rasporedjene po celoj kesi.Kora treba da ispuni celu povrsinu kese.Skalperom preseci kesu sa obe strane i otklopiti kesu kao stranicu knjige i zajedno sa kesom preneti na plato za kolace i naizmenicno redjati tamni i svetliji deo.Zadnju koru preci oklagijom da bi se delovi spojili.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem,dodati nekoliko zrna soli da ne bi glazura pucala prilikom secenja i preliti ceo kolac.
- Dobro rashladiti.Seci na stangle i uzivati u prelepom ukusu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!