Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić

Dvobojna posna bajadera – omiljeni kolač mnogima. Sočan i ukusan.

Dvobojna posna bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Dvobojna posna bajadera – omiljeni kolač mnogima. Sočan i ukusan.

za svetliji deo:

  • 100 ml voda
  • 120 gr šećera
  • 70 gr margarina
  • 180 gr keksa (mlevenog)
  • 180 gr oraha (mlevenih)

za tamniji deo:

  • 100 ml voda
  • 100 gr šećera
  • 50 gr margarina
  • 100 gr čokolada
  • 50 gr keks (lomljen)
  • 170 gr oraha (mlevenih)
  • 170 gr keksa (mlevenog)

za glazuru:

  • 150 gr čokolada
  • 4 kasika ulja
  • soli (nekoliko zrna)
  1. Za svetli deo:staviti vodu,seceri margarin da se otopi i nestanu kristali.Dodati orahe i keks,izmesati i pustiti da se prohladi.
    Za tamni deo staviti vodu,secer,margarin i cokoladu da se otopi dok ne nestanu kristali.Skloniti sa ringle pa dodai lomljen keks,mleveni keks i orahe.Promesati i prohladiti.Kad se prohlade obe smese podeliti na dva jednaka dela.Smesu stavite u kese za zamrzivac od 3 litra.Dobicete 4 kore,dve tamne i dve svetle.Izmerite vagicom da budu podjednake.
  2. Masu rasporedite rukama po celoj kesi.
  3. Pritisniti lagano oklagijom da budu kore glatke i rasporedjene po celoj kesi.Kora treba da ispuni celu povrsinu kese.Skalperom preseci kesu sa obe strane i otklopiti kesu kao stranicu knjige i zajedno sa kesom preneti na plato za kolace i naizmenicno redjati tamni i svetliji deo.Zadnju koru preci oklagijom da bi se delovi spojili.Za glazuru otopiti cokoladu sa uljem,dodati nekoliko zrna soli da ne bi glazura pucala prilikom secenja i preliti ceo kolac.
  4. Dobro rashladiti.Seci na stangle i uzivati u prelepom ukusu.
  5. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Dvobojna posna bajadera – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.