Dvobojni kuglof sa višnjama – Zorica Stajić

Dvobojni kuglof sa višnjama.

Dvobojni kuglof sa višnjama - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Dvobojni kuglof sa višnjama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Dvobojni kuglof sa višnjama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Dvobojni kuglof sa višnjama.

  • 4 komada jaja
  • 2 čaše šećera (čaše od 2 dl)
  • 0,75 čaše ulja
  • 4 čaše brašna
  • 1,5 čaše jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kesice vanile
  • 3 štangle čokolade (2-3 štangle čokolade za kuvanje)
  • 300 gr višanja (oko 300 gr višanja bez koštica)
  • 1 dl soka od visanja
  • 1 kašika gustina
  1. Umutite penasto žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte ulje, jogurt, brašno pomešano sa pecivom i na kraju umešajte umućen šam od belanaca. Lepo sjedinite smesu pa u 2/3 smese dodajte otopljenu čokoladu i izmešajte.
    U uljem podmazan kalup za kuglof sipajte polovinu tamnije smese pa poređajte polovinu višanja. Preko njih sipajte svetlu smesu, pa preko nje drugi deo tamnije smese. Preko njega poređajte ostatak višanja.

  2. Kuglof pecite na 180 st. oko 40 minuta. Pečen i prohlađen pažljivo preručite na okruglu tacnu za tortu.
  3. U šerpicu sipajte sok od višanja, dodajte gustin i kuvajte oko minut-dva. Prelijte preko kuglofa.

  4. Kuglof ohladite pa poslužite.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Dvobojni kuglof sa višnjama – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.