Džem od bresaka - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Džem od bresaka - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Džem od bresaka.

Džem od bresaka, sastojci:

  • 2,5 kg breskvi
  • 1,5 kg šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
Džem od bresaka - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Džem od bresaka – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Džem od bresaka, priprema:

  • Breskve oprati, očistiti, izmeriti i iseći na komade.
  • U dublju veću šerpu ređati red bresaka red šećera. Poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, da breskve puste sok.
  • Staviti na ringlu i kuvati. Kad počne da vri i da se stvara pena, smanjiti temperaturu i kuvati uz povremeno mešanje oko pola sata.
  • Penu skidati.
  • Usitniti štapnim mikserom.
  • Zatim smanjiti temperaturu na minimum i ukuvati, još oko pola sata, uz neprestano mešanje.
  • Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvadite malo džema na tacnu, ohladite i proverite gustinu. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer.
  • Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle 30 minuta izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
  • Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u isključenu (ali toplu) rernu, na još 15-20 minuta. Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade. Uživajte u ukusu!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!