Džem od crne ribizle i trešanja – džem fantastičnog ukusa.
Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Džem od crne ribizle i trešanja – džem fantastičnog ukusa.
- 2,5 kg crnih ribizli
- 3 kg crnih trešanja
- 5 dcl vode
- 2 kg šećera
- 5 komada bosiljka (strukova)
- Ribizle očistiti od drščica, oprati i dobro ocediti.
- Trešnje oprati skinuti peteljke i očistiti od koštica i štapnim mikserom izblendirati.
- U ribizle dodati 5 dcl vode, i od kad proključa kuvati 10 minuta uz povremeno mešanje da ne zagori ( masa je gusta).
- Dok je još masa od ribizli topla ispasirati je na presu ( može bilo koja od ove 2 na slici, plastična ili drvena).
- U širu posudu staviti ispasirane ribizle i izblendirane trešnje i 2 kg šećera.
- Kuvati na jačoj vatri 30 minuta, 5 minuta pre kraja kuvanja dodati 5 struka bosiljka i kad je završeno kuvanje bosiljak izvaditi a vruć džem staviti u teglice prethodno oprane i sterilisane u rerni na 100 stepeni 30 minuta.
- Teglice dobro zatvoriti i pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohladi.
- Pošto u ribizlama ima dosta pektina, kad se džem ohladi dosta je gušći nego kad se tek skuva.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!