Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak

82

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Džem od crne ribizle i trešanja – džem fantastičnog ukusa.

Džem od crne ribizle i trešanja - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Džem od crne ribizle i trešanja – džem fantastičnog ukusa.

  • 2,5 kg crnih ribizli
  • 3 kg crnih trešanja
  • 5 dcl vode
  • 2 kg šećera
  • 5 komada bosiljka (strukova)
  1. Ribizle očistiti od drščica, oprati i dobro ocediti.
  2. Trešnje oprati skinuti peteljke i očistiti od koštica i štapnim mikserom izblendirati.
  3. U ribizle dodati 5 dcl vode, i od kad proključa kuvati 10 minuta uz povremeno mešanje da ne zagori ( masa je gusta).
  4. Dok je još masa od ribizli topla ispasirati je na presu ( može bilo koja od ove 2 na slici, plastična ili drvena).
  5. U širu posudu staviti ispasirane ribizle i izblendirane trešnje i 2 kg šećera.
  6. Kuvati na jačoj vatri 30 minuta, 5 minuta pre kraja kuvanja dodati 5 struka bosiljka i kad je završeno kuvanje bosiljak izvaditi a vruć džem staviti u teglice prethodno oprane i sterilisane u rerni na 100 stepeni 30 minuta.
  7. Teglice dobro zatvoriti i pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohladi.
  8. Pošto u ribizlama ima dosta pektina, kad se džem ohladi dosta je gušći nego kad se tek skuva.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More