Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak

Džem od crne ribizle i trešanja – džem fantastičnog ukusa.

Džem od crne ribizle i trešanja - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Džem od crne ribizle i trešanja – džem fantastičnog ukusa.

  • 2,5 kg crnih ribizli
  • 3 kg crnih trešanja
  • 5 dcl vode
  • 2 kg šećera
  • 5 komada bosiljka (strukova)
  1. Ribizle očistiti od drščica, oprati i dobro ocediti.
  2. Trešnje oprati skinuti peteljke i očistiti od koštica i štapnim mikserom izblendirati.
  3. U ribizle dodati 5 dcl vode, i od kad proključa kuvati 10 minuta uz povremeno mešanje da ne zagori ( masa je gusta).
  4. Dok je još masa od ribizli topla ispasirati je na presu ( može bilo koja od ove 2 na slici, plastična ili drvena).
  5. U širu posudu staviti ispasirane ribizle i izblendirane trešnje i 2 kg šećera.
  6. Kuvati na jačoj vatri 30 minuta, 5 minuta pre kraja kuvanja dodati 5 struka bosiljka i kad je završeno kuvanje bosiljak izvaditi a vruć džem staviti u teglice prethodno oprane i sterilisane u rerni na 100 stepeni 30 minuta.
  7. Teglice dobro zatvoriti i pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohladi.
  8. Pošto u ribizlama ima dosta pektina, kad se džem ohladi dosta je gušći nego kad se tek skuva.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Džem od crne ribizle i trešanja – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.