Džem od jagoda.
Džem od jagoda, sastojci:
- 1 kg jagoda (ošišćenih)
- 500 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Džem od jagoda, priprema:
- Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.
- Usitniti štapnim mikserom.
- Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.
- Povremeno promešati i skinuti penu.
- Pred kraj kuvanja dodati vanilin šećer.
- Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.
- Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.
- Topao džem sipati u tople tegle.
- Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta. Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
Ja džem kuvam od 2-3 kg jagoda.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!