Džem od kajsija.
Džem od kajsija, sastojci:
- 6 kg očišćenih kajsija i
- 3,6 kg šećera.
Džem od kajsija, priprema:
- Kajsije operite, očistite od koštica, pa ih stavite u šerpu. Red kajsija, red šećera, i tako redom, dok ne potrošite sve kajsije i sav šećer.
- Otprilike ide 600 grama šećera na 1 kg kajsija.
- Ako su kajsije kisele možete povećati količinu šećera. Ostavite kajsije da odstoje preko noći ili bar 6 do 7 sati da puste sok i da se šećer istopi.
- Kuvati na jačoj vatri oko 40 minuta. Skloniti sa šporeta i mešajte i varjačom oko 20 minuta. Po potrebi i duže, da se sadržaj zgusne.
- Sipati u čiste tegle, zatvoriti, pa tegle okrenuti.
- Tegle možete i da pasterizujete na 90 stepeni sat i po vremena.
Priprema džema je gotova, verujte mi čaroban je.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!