Džem od kajsija – Verica Poznanović

Džem od kajsija.

Džem od kajsija, sastojci:

  • 6 kg očišćenih kajsija i
  • 3,6 kg šećera.

Džem od kajsija, priprema:

  • Kajsije operite, očistite od koštica, pa ih stavite u šerpu. Red kajsija, red šećera, i tako redom, dok ne potrošite sve kajsije i sav šećer.
  • Otprilike ide 600 grama šećera na 1 kg kajsija.
  • Ako su kajsije kisele možete povećati količinu šećera. Ostavite kajsije da odstoje preko noći ili bar 6 do 7 sati da puste sok i da se šećer istopi.
  • Kuvati na jačoj vatri oko 40 minuta. Skloniti sa šporeta i mešajte i varjačom oko 20 minuta. Po potrebi i duže, da se sadržaj zgusne.
  • Sipati u čiste tegle, zatvoriti, pa tegle okrenuti.
  • Tegle možete i da pasterizujete na 90 stepeni sat i po vremena.

Priprema džema je gotova, verujte mi čaroban je.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Džem od kajsija – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.