Džem od kruške viljamovke – da probudi maštu i zagolica nepce ukusni džem sa dodacima belog bibera, sveže rendanog đumbira i rakije viljamovke i soka od limuna.
Džem od kruške viljamovke – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Džem od kruške viljamovke – da probudi maštu i zagolica nepce ukusni džem sa dodacima belog bibera, sveže rendanog đumbira i rakije viljamovke i soka od limuna.
Džem od kruške viljamovke, sastojci:
- 2,500 gr kruške viljamovke
- 200 gr šećera
- sok 1 limuna
- 75 ml rakije viljamovke
- 1 cm sveže rendanog djumbira
- 0,5 kašičice belog bibera
- soli (na vrh noža)
Džem od kruške viljamovke, priprema:
- Oprati kruške, oljuštiti ih i iseći na kockice.Preliti ih limunovim sokom.
- U dublju i veću šerpu staviti kruške sa sokom od limuna, dodati šećer, prstohvat soli, rakiju i mleveni biber i sve promešati i pustiti da na laganoj temperaturi da se krčka i oko 35 minuta. Povremeno promešajte, pet minuta pred kraj kuvanja dodati sveže rendan đumbir i pustiti da se ukusi sjedine. Krčkati još 5 minuta. Gotov i vruć džem skloniti sa ringle pa sa štapnim mikserom izmutiti da se dobije gusta smesa.
- Sipati u vruće tegle. U šerpu sipati vodu, na dno šerpe staviti neku krpu pa staviti tegle i kuvati 30 minuta.
- Ostaviti da se ohlade u toj vodi. Prijatno.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!