Džem od malina.
Džem od malina, sastojci:
- 2 kg malina
- 1 kg šećera
- 2 kesice vanilin šećera
Džem od malina, priprema:
- Maline izmeriti i oprati.
- Stavljati u šerpu, red malina red šećera. Poklopiti i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, da maline puste sok.
- Staviti na ringlu i kuvati. Kad počne da vri i da se stvara pena, smanjiti temperaturu i kuvati uz povremeno mešanje oko pola sata.
- Penu skidati.
- Zatim smanjiti temperaturu i ukuvati, uz neprestano mešanje.
- Gotovo je kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili izvadite malo džema na tacnu, ohladite i proverite gustinu. Pred kraj kuvanja dodati vanil šećer.
- Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 C, posle 30 minuta izvaditi tegle i ostaviti nekoliko minuta da se prohlade. Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u isključenu (ali toplu) rernu, na još 15-20 minuta.
- Izvaditi, dobro zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.
- Uživajte u ukusu!
Jelena Nikolić
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!