Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

Egipatska grilijaš torta – sočna, puna fila, ukus torte će vas odvesti negde daleko…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

Egipatska grilijaš torta – sočna, puna fila, ukus torte će vas odvesti negde daleko…

Napraviti 3 kore od po:

  • 5 belanaca
  • 5 kasika secera
  • 2 zumanca
  • 1 kasika brasna
  • 10 kasika oraha.

Za zuti fil:

  • 9 zumanaca
  • 6 kasika secera u prahu
  • 4 vanilin secera
  • 250 gr margarina
  • 3 kasika secera u prahu.

Za beli fil:

  • 200 gr secera
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 600 gr krem slag
  • 500 ml kisele vode
  1. Za koru umutiti belanca u cvrst sam,dodati secer pa zumanca.
  2. Iskljuciti mikser pa dodati brasno i orahe.
  3. Lagano promesati pa sipati u pleh oblozen pek-papirom.
  4. Peci na 200 C 10-ak minuta,dok ne porumeni.
  5. Za zuti fil umutiti na pari zumanca sa secerom u prahu.
  6. Dodati vanilin secer.
  7. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu ,pa dodati zuti fil i zajedno mutiti dok ne postane penasto.
  8. Za beli fil napraviti grilijas od secera i mlevenih oraha.
  9. Ohladiti i samleti.
  10. Posebno umutiti slag sa kiselom vodom pa dodati grilijas.
  11. Redjati:kora,zuti fil,beli fil..
  12. Prijatno.
Za grilijas stavite serpu sa secerom na laganoj vatri,mesati dok secer ne dobije zlatno-zutu boju.Ubacite orahe,promesajte .Sklonite sa vatre i isipajte u pleh,razredite ga kasikom da se brze ohladi i lakse se lomi ,kad hocete da ga sameljete.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.