Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić
Egipatska grilijaš torta – sočna, puna fila, ukus torte će vas odvesti negde daleko…
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić
Egipatska grilijaš torta – sočna, puna fila, ukus torte će vas odvesti negde daleko…
Napraviti 3 kore od po:
- 5 belanaca
- 5 kasika secera
- 2 zumanca
- 1 kasika brasna
- 10 kasika oraha.
Za zuti fil:
- 9 zumanaca
- 6 kasika secera u prahu
- 4 vanilin secera
- 250 gr margarina
- 3 kasika secera u prahu.
Za beli fil:
- 200 gr secera
- 200 gr mlevenih oraha
- 600 gr krem slag
- 500 ml kisele vode
- Za koru umutiti belanca u cvrst sam,dodati secer pa zumanca.
- Iskljuciti mikser pa dodati brasno i orahe.
- Lagano promesati pa sipati u pleh oblozen pek-papirom.
- Peci na 200 C 10-ak minuta,dok ne porumeni.
- Za zuti fil umutiti na pari zumanca sa secerom u prahu.
- Dodati vanilin secer.
- Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu ,pa dodati zuti fil i zajedno mutiti dok ne postane penasto.
- Za beli fil napraviti grilijas od secera i mlevenih oraha.
- Ohladiti i samleti.
- Posebno umutiti slag sa kiselom vodom pa dodati grilijas.
- Redjati:kora,zuti fil,beli fil..
- Prijatno.
Za grilijas stavite serpu sa secerom na laganoj vatri,mesati dok secer ne dobije zlatno-zutu boju.Ubacite orahe,promesajte .Sklonite sa vatre i isipajte u pleh,razredite ga kasikom da se brze ohladi i lakse se lomi ,kad hocete da ga sameljete.