Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

0

Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

Egipatska grilijaš torta – sočna, puna fila, ukus torte će vas odvesti negde daleko…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Egipatska grilijaš torta - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Egipatska grilijaš torta – Suzana Mitić

Egipatska grilijaš torta - sočna, puna fila, ukus torte će vas odvesti negde daleko...
Vreme pripreme 1 hour 15 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 2 hours 5 minutes
Broj osoba 30 parcica

Sastojci

Napraviti 3 kore od po:

  • 5 belanaca
  • 5 kasika secera
  • 2 zumanca
  • 1 kasika brasna
  • 10 kasika oraha.

Za zuti fil:

  • 9 zumanaca
  • 6 kasika secera u prahu
  • 4 vanilin secera
  • 250 gr margarina
  • 3 kasika secera u prahu.

Za beli fil:

  • 200 gr secera
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 600 gr krem slag
  • 500 ml kisele vode

Uputstvo za pripremu

  1. Za koru umutiti belanca u cvrst sam,dodati secer pa zumanca.
  2. Iskljuciti mikser pa dodati brasno i orahe.
  3. Lagano promesati pa sipati u pleh oblozen pek-papirom.
  4. Peci na 200 C 10-ak minuta,dok ne porumeni.
  5. Za zuti fil umutiti na pari zumanca sa secerom u prahu.
  6. Dodati vanilin secer.
  7. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu ,pa dodati zuti fil i zajedno mutiti dok ne postane penasto.
  8. Za beli fil napraviti grilijas od secera i mlevenih oraha.
  9. Ohladiti i samleti.
  10. Posebno umutiti slag sa kiselom vodom pa dodati grilijas.
  11. Redjati:kora,zuti fil,beli fil..
  12. Prijatno.

Beleške

Za grilijas stavite serpu sa secerom na laganoj vatri,mesati dok secer ne dobije zlatno-zutu boju.Ubacite orahe,promesajte .Sklonite sa vatre i isipajte u pleh,razredite ga kasikom da se brze ohladi i lakse se lomi ,kad hocete da ga sameljete.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.